Anker Laptop Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) with USB-C Cable Review
Krachtige en compacte alleskunner, maar wordt behoorlijk heet
Pluspunten
- Vier poorten
- Geschikt voor moderne laptops
- Compact formaat
- Stevig gebouwd
- Werkt met verschillende apparaten
Minpunten
- Wordt erg heet bij zwaar of langdurig gebruik
- Aan de prijzige kant
- Redelijk zwaar voor een compacte lader
Na enkele weken gebruik ben ik erg tevreden over deze Anker 140W USB-C lader. Waar veel laders net niet genoeg vermogen leveren voor de nieuwere laptops (MacBook Pro, Lenovo Thinkpad, etc.), levert deze moeiteloos genoeg power – zelfs bij gelijktijdig laden van meerdere apparaten.
Pluspunten:
Echt 140W via één poort: Mijn laptop wordt maximaal snel geladen, zonder onderbreking of throttling.
Meerdere poorten: Vier poorten (2x USB-C, 2x USB-A) zijn ideaal voor wie meerdere apparaten tegelijk wil opladen: telefoon, tablet, earbuds en laptop, allemaal tegelijk – zonder merkbaar verlies van laadsnelheid.
Compact en stevig: De lader is verrassend klein voor het geleverde vermogen en voelt degelijk aan. Geen rammelende onderdelen, kabel is van goede kwaliteit.
Brede compatibiliteit: Zowel laptops, tablets als telefoons laden veilig en snel op. Ook snelladen op mijn Samsung S24 Ultra werkt perfect.
Minpunten:
Wordt erg heet: Zeker bij langdurig gebruik met meerdere apparaten wordt de lader behoorlijk warm. Dit is iets om rekening mee te houden, vooral als je hem in een afgesloten ruimte gebruikt.
Prijs is aan de stevige kant, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug.
De lader is relatief zwaar, wat logisch is gezien het vermogen.
Conclusie: Zoek je één universele lader voor je hele setup – thuis of onderweg – dan is dit een uitstekende keuze. Houd er wel rekening mee dat de lader flink heet kan worden bij zwaar gebruik. Anker levert verder opnieuw topkwaliteit op het gebied van laadtechnologie.