€ 157,09 bij Amazon.nl

Kärcher WD 5 P S V-25/5/22 Review

25 juni 2025, laatste update op 25 juni 2025, 192 views Rapporteer
Product gekocht 0

De Kärcher WD 5 P S is een krachtige stof- en waterzuiger die uitstekend presteert. Hij is veelzijdig inzetbaar, van het opzuigen van grof vuil tot het verwijderen van water – perfect voor in de schuur, garage of bij het klussen.

De zuigkracht is top en het apparaat voelt degelijk aan. De stofzuigerzakken en het filtersysteem houden het apparaat schoon, al zijn ze wat aan de dure kant.

Er zijn wel wat minpunten: het snoer is aan de korte kant, waardoor je vaak een verlengsnoer nodig hebt. Ook klikken sommige accessoires niet stevig vast en voelt het bevestigingsmateriaal niet heel stevig.

Toch ben ik erg tevreden. De Kärcher heeft me al meerdere keren goed geholpen en doet wat hij moet doen. Voor wie een betrouwbare alleszuiger zoekt, is dit zeker een aanrader.

Pluspunten

• krachtige zuigkracht voor stof en water
  • handige zakken, makkelijk vervangbaar
  • filter makkelijk vervangbaar

Minpunten

• snoer net wat te kort
  • materiaal voelt niet super robuust aan
  • veelzijdig inzetbaar

Krachtige alleszuiger voor klus en huis – met wat kleine kanttekeningen

De Kärcher WD 5 P S heb ik nu enige tijd in gebruik, en ik ben er erg tevreden over. Het is een krachtige nat- en droogzuiger die me bij verschillende klussen al meerdere keren goed van dienst is geweest. Of het nu gaat om zaagsel in de werkplaats, water opzuigen in de garage of het schoonmaken van een auto-interieur – hij pakt het allemaal probleemloos aan.

De zuigkracht is indrukwekkend en zorgt ervoor dat zelfs grof vuil snel verdwijnt. Ook nat vuil of water is geen enkel probleem. Het apparaat voelt stevig aan en de bouwkwaliteit van de motorunit is goed. De geïntegreerde contactdoos voor elektrisch gereedschap is een handige toevoeging als je ermee klust – de stofzuiger schakelt automatisch in en uit met je gereedschap, wat super werkt.

Wat ik ook fijn vind, zijn de stofzuigerzakken en het filtersysteem. Ze houden het apparaat goed schoon en zorgen ervoor dat je niet telkens alles hoeft uit te spoelen. Wel zijn deze verbruiksartikelen aan de prijzige kant, dus op termijn loopt dat wel wat op.

Er zijn een paar minpunten die ik ben tegengekomen. Zo is het snoer aan de korte kant; je moet eigenlijk altijd een verlengsnoer bij de hand hebben. Daarnaast klikken de accessoires niet altijd even stevig vast, en het plastic waarmee je ze bevestigt voelt wat fragiel aan. Tijdens gebruik wil er nog wel eens een opzetstuk losschieten als je ergens tegenaan stoot.

Desondanks ben ik erg blij met deze stof- en waterzuiger. Hij is krachtig, veelzijdig en betrouwbaar. Voor mensen die regelmatig klussen of gewoon op zoek zijn naar een robuuste alleszuiger, is dit een aanrader – zolang je rekening houdt met een paar kleine tekortkomingen.

Heb jij ook een Kärcher WD 5 P S V-25/5/22?