ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI Review
Prijzig maar goed moederboard
Pluspunten
- Robuuste bouw
- 3 M.2 Slots
- Strak design
- PIC-e 5.0
Minpunten
- Prijzig
- Third-party software
Sinds een aantal dagen ben ik in het bezit van dit moederbord in combinatie met een Ryzen 9-processor. Wat direct opvalt zodra je het uit de doos haalt, is de robuuste bouwkwaliteit. Het bord voelt stevig en degelijk aan, mede door het forse gewicht en de solide afwerking. Dit straalt meteen vertrouwen uit, alsof je weet dat je met een high-end product te maken hebt. Het ontwerp is strak en functioneel, met een layout die goed doordacht is en installatie eenvoudig maakt.
Qua features zit je met dit moederbord meer dan goed. Het biedt een uitgebreid scala aan aansluitmogelijkheden, ondersteuning voor snelle opslag en meerdere GPU’s, en tal van instellingen voor overklokkers en enthousiastelingen. Je merkt aan alles dat dit een bord is uit het hogere segment, iets wat natuurlijk ook terug te zien is in de prijs. Toch krijg je daar wel echt iets voor terug, zeker als je op zoek bent naar betrouwbaarheid, prestaties en flexibiliteit.
Wat mij persoonlijk minder aanspreekt, is de drang om bepaalde third-party software te installeren. Veel van die extra programma’s voegen voor mij weinig toe en voelen eerder als onnodige ballast dan als een meerwaarde. Het zou prettig zijn als je hier wat meer keuzevrijheid in had bij de installatie. Desondanks ben ik erg tevreden met de aankoop en verwacht ik hier nog lang plezier van te hebben.