€ 23,95 bij Amazon.nl

Club 3D DisplayPort 2.1 DP80 1.2m Zwart Review

Saya_
19 mei 2025, laatste update op 20 mei 2025, 34 views Product gekocht

Club 3D DisplayPort 2.1 DP80 1.2m Zwart

Beweert een DP80 kabel te zijn, echter na het controleren hiervan in GPUZ zag ik dat het 40Gbps leverde, ipv de aangegeven 80Gbps. Lijkt mij niet de bedoeling. Zonde van het geld.

In onderstaande afbeeldingen vind je de specs van de meegeleverde kabel bij mijn Gigabyte Aorus FO32U2P aan mijn RTX 5090 (waarbij je wel de volle 4x 20Gbps ziet), en de kabel van Club3D (4x 10Gbps).

EDIT: Volgens displayport.org (https://www.displayport.org/products/displayport-2-1-bi-directional-dp80-cable-4k-120hz-8k6hz-m-m-1-2m-3-94ft/) voldoet hij wel aan de standaarden voor DP80... Ik ga proberen om via de klantenservice van Club3D te achterhalen wat fout gaat.

EDIT2: Ik heb met Club3D contact gehad, maar werd er niet veel wijzer van. Wel ben ik meer gaan sleutelen aan de instellingen van mijn monitor, en merkte dat ik wél de 4x 20Gbps kreeg zodra ik FreeSync inschakelde... Ik laat deze recensie nog even staan zodat mede-Tweakers die hier ook tegenaan lopen dit ook kunnen checken.

Pluspunten

• 20 centimeter langer dan de kabel die ik bij mijn monitor kreeg

Minpunten

• DP80 mogelijk alleen i.c.m. AMD FreeSync, i.i.g. op mijn Gigabyte Aorus FO32U2P

Heb jij ook een Club 3D DisplayPort 2.1 DP80 1.2m Zwart?