€ 659,- bij Paradigit

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Review

Polder1
10 mei 2025, laatste update op 10 mei 2025, 121 views Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC

Na vanaf 2019 geen upgrade meer te hebben gedaan was ik er eigenlijk wel weer eens aan toe om over te stappen op een nieuw door mijzelf samengesteld en geassembleerd systeem. Ik kwam van een 2080 Super en heb mijzelf met deze ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB een groot plezier gedaan, echt geen spijt dat ik weer eens in het rode kamp terug ben.

Ik game op 3440 x 1440 en dit is een enorme vooruitgang, ben nog maar net begonnen met testen maar deze ervaring waarbij ingame de computer heerlijk stil en koel blijft is fantastisch. In AC Valhalla heb ik de kaart nog niet boven de 54 graden gezien.

Ook ben ik nog een beetje aan het experimenteren met undervolten en dat gaat ook prima,
zal hier nog wel wat meer pogingen toe doen, toch leuk om met minder stroomverbruik bijna dezelfde prestaties te behalen.

Pluspunten

• Prima voor 3440 x 1440
  • Heerlijk stil
  • Erg koel (cool)
  • 16GB VRAM

Minpunten

• 3 x 8-pins voeding

Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC?

Ziet er mooi uit je pc. Leuk dat je een foto toegevoegd heb. Altijd fijn een stille pc.
Dankjewel!

Ik blijf RGB-verlichting mooi vinden en kan zelf alles aanpassen of uitzetten wanneer gewenst.

De stilte tijdens gamen is echt heel fijn, mijn vorige Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER OC 8GB videokaart begon boven de 70°C af en toe voluit te blazen, besef nu pas hoe irritant dat was.