€ 764,36 bij CAPS

Dell UltraSharp U3425WE Zilver, Zwart Review

14 april 2025, laatste update op 14 april 2025, 275 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goed scherm, slechte KVM switch

Pluspunten

• Contrast/Beeld
  • Lichte curve

Minpunten

• KVM
  • Menu
  • Prijs

2 van 5 sterren (Slecht)
Heb deze monitor nu een aantal maanden. De kwaliteit van het IPS scherm is zeer goed. De monitor heeft niet een te extreme curve waardoor grafische werkzaamheden goed te doen zijn. Het contrast en de kleuren zijn goed.

De bouwkwaliteit is redelijk, echter de bediening om het menu te besturen voelt goedkoop aan.

De ingebouwde KVM switch is echter zeer brak. Er kan enkel tussen thunderbolt en HDMI of DP geswitched worden en daar komt bij dat het overschakelen naar TB vaak ook niet goed gaat.

Indien je meerdere PC's hierop aan wil sluiten is het echt geen aanrader.

Heb jij ook een Dell UltraSharp U3425WE Zilver, Zwart?

Voor de bediening van het scherm kun je Dell Display Manager gebruiken, dan krijg je eigenlijk de ODR maar dan in software. Werkt IMO wel een stuk fijner dan de joystick achterop het scherm. Je hebt ook de mogelijkheid om hier en daar hotkeys in te stellen. Zo kan ik nu met ctrl+alt+up/down de brightness aanpassen (ik heb een 3821DW, die heeft geen auto brightness).

Ik heb zelf (nog) geen ervaring met de KVM, ik moet m'n tweede PC nog aan dit scherm knopen. De Display Manager software lijkt ook nog extra KVM functionalteit te bieden, wie weet is dat het proberen waard? Dan moet je het wel op beide machines installeren.
Hier bijna dagelijkse KVM switch gebruiker sinds januari '25 van deze monitor. Desktop via DP en USB3, laptop (Samsung Book3 Pro) via TB (incl PowerDelivery) en nog nooit problemen gehad met de switch. Misschien een handvol keren bij een switch een paar seconden langer wachten dan normaal dat de K en M ook switchte wellicht.

De Dell Display Manager is best geniaal inderdaad, 'gewoon' al je monitor functies bedienen vanuit die applicatie, alsof het niets is! Alles 1 keer goed instellen, nog even twee maandjes wat tweaken en daarna heb ik hem ook zelden nog meer nodig gehad. Laptop USB-C inpluggen en klaar, switcht automatisch (of heb ik zo ingesteld). En laptop unpluggen, gaat ie ook weer naar de desktop.

Wel wat driver issues met de USB-hub gehad op m'n desktop (maar kan evengoed met de USB hub op m'n desktop te maken hebben gehad). Evenwel deed de USB het dan wel, alleen in 3D applicaties had ik frame-freezes voor seconden lang elke ~30sec, bleek de USB hub in deze monitor de oorzaak (althans, unpluggen daarvan en issue weg). Paar drivers geüpdate en probleem weg.