FlexiSpot Elektrisch zit sta bureau E7 Pro Review

8 april 2025, laatste update op 8 april 2025, 318 views Rapporteer
Testpanel +2

Een heel tevreden gebruiker van dit Flexispot bureau, als je de paar kleine details weglaat die je eigenlijk alleen hebt tijdens het in elkaar zetten, en je over je vrees heen kan zetten meteen te moeten boren in je gloednieuwe bureau is het meer dan een topper. De kwaliteit is goed, de verstelbaarheid is top en de kabels om een en ander aan te sluiten zijn meer dan lang en stevig genoeg. Overduidelijk een aanrader dit bureau!

Pluspunten

• In hoogte verstelbaar
  • Goede, stevige kwaliteit
  • Mooi, clean, simpel design

Minpunten

• Zelf moeten boren in je gloednieuwe bureau
  • Geen blokkeer functie op de hoogte instellingen
  • Geen Nederlandstalige handleiding

• Inleiding
Op vrijdag 17 maart kreeg ik bericht van Tweakers (gelukkig check ik met regelmaat de spambox!) dat ik een van de gelukkige was die de E7 Pro mocht uittesten. Na het doorgeven van de gegevens was het alleen maar wachten tot het bureau zou verschijnen. Al rap kreeg ik bericht van UPS dat ze eraan kwamen en kon het slepen en testen beginnen. Hieronder een kleine opsomming van mijn ervaringen en gedachtes.

Als kleine voetnoot wil ik nog aangeven dat ik gekozen heb voor de White Maple met de afmetingen 120x80cm die ik, na het plaatsen van een review, met korting voor net geen 300,- euro kan overnemen. Dit mocht sowieso, ongeacht of ik een positieve of negatieve review zou maken, zolang ik er maar eentje maak. Het heeft mijn mening dus niet beinvloed, buiten dat feit had ik sowieso een budget vanuit m'n werkgever voor een bureau, dit was slechts een mooie gelegenheid om er een te kunnen testen voor het doen van een aanschaf.

• Algemene beoordeling
Voordat ik dit bureau kreeg had ik een bureau die 60cm diep was, waardoor ik voor mijn gevoel eigenlijk te dicht op het beeld zat, met als gevolg dat ik vaak wat verder achteruit zat. De 20cm extra die ik nu heb maakt een wereld van verschil, ik moet alleen bij mezelf erop letten dat ik niet teveel spullen op m'n bureau uitstal, want daarvoor is er nu ook een stuk meer ruimte ;-)!

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/eeB5s3Pr2e_qHpWh566UhGyV8fM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U24OjsQwbS3BAKQPHAkJpvy4ve9Clt7yuQr1aEed8D7VSfwpm.jpeg?f=620xauto
Hier de twee dozen waarin het bureau kwam, de doos van het blad was gescheurd maar gelukkig was het goed ingepakt waardoor er geen krassen op het blad zelf zaten

Het blad zelf ziet er mooi uit, het weegt als een goede massieve plank. Het hele pakket dat ik binnen kreeg was zo'n 40 kilo. Ik was maar wat blij dat het op mijn thuiswerkdag geleverd werd, dat scheelde weer een boel tillen. Verder ben ik echt zeer tevreden over het bureau, en ik merk dat het met de vele online meetings (ik werk 4 dagen vanuit huis) echt een verademing is om dit ook staand te kunnen doen met dit bureau. Al met al schrijf ik dit als een zeer tevreden tester!

• Bouwkwaliteit, materiaal en stabiliteit
Ik had het net al even aangehaald, maar de bouwkwaliteit is perfect. De steunen waarop het blad rust zijn zwaar, die moet je zeker niet op je tenen laten vallen, maar daardoor is het hele bureau super stabiel. Zelfs met m'n dochter die even op de rand zat en op en neer ging (ik beloof het, slechts een keer om te testen ;) ) bleef het bureau perfect op z'n plek en helde zelfs niet een klein beetje over. Komt ook overeen met de handleiding die stelt dat je er maximaal 160 kilo op kan plaatsen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/1m9YgAy6IqNiAsAfFQnITnH7ltY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25sxZWdXplyD8UL9yv5oppQ6FhKgVsMx766IRgOoQLwBLfaG.jpeg?f=620xauto
Het kwam zelfs met een eigen stuk gereedschap met het logo van FlexiSpot

Het blad is eveneens een prima formaat, niet alleen in de afmetingen maar ook in de dikte van het blad. Het voelt gewoon lekker stevig voor alles wat ik op m'n bureau wil hebben en heb niet het idee dat daarop is bezuinigd.

• Verstelmotor en mogelijkheden
Het bureau is in hoogte verstelbaar door middel van de knoppen die je hieronder kan zien, met aan de zijkant nog een USB poort. Helaas is er gekozen voor een USB A poort, en niet voor een USB-C poort, dat had het opladen van een telefoon met de standaard kabel toch makkelijker gemaakt gezien die tegenwoordig USB-C zijn aan beide uiteinden. Er is uiteraard een omhoog en omlaagknop, met daarnaast een M met een slotje, via deze knop kan je de andere 4 knoppen (1, 2, staand poppetje, zittend poppetje) instellen. Om dat te doen zet je je bureau eerst op de gewenste hoogte, waarna je het slot-knopje indrukt en daarna gevolgd door een van de 4 opties. Nu ben ik de enige gebruiker van het bureau en heb ik dus niet meer dan 2 opties nodig, staand en zittend, maar het is fijn dat er meerdere opties zijn. Het enige wat ik mis is een knop om het bureau te ''locken'' op de huidige hoogte. Ik wil nog wel eens tegen de rand van m'n bureau aanhangen met m'n handen waardoor ik in aanraking kom met de knop en hij omhoog/omlaag gaat. Terwijl ik dit schreef kwam ik erachter dat er nog een pagina was met de mogelijkheden van de knopjes, er is dus wel een kinderslot. Het slotje moet je een aantal seconden ingedrukt houden waarna er een piepje is en een blauw lampje en het bureau niet meer te verstellen is totdat je weer op het knopje drukt.

Je kan het bureau per 1mm omhoog en omlaag zetten zolang je onder de 99 blijft. Hierna gaat het bureau per centimeter omhoog. Je kan het bureau dus echt perfect op je eigen hoogte doen zolang je een goede positie kan vinden tussen de 63,5 en 129 cm. Je kan de knop links of rechts monteren in de al voorgemonteerde gaten, omdat m'n muis rechts zit heb ik hem ook aan de rechterkant gedaan, maar daar kan je zelf voor kiezen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/vBFjQWrZP1PSWmNJNRs4IY1luJM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25sysNJ5WbnbI8GKRCZ5NmL200oOELhLE5Z4rDTxv8sp0cDp.jpeg?f=620xauto

Het verstellen gaat dus meer dan prima. De motor die erin zat kan zonder haperen het bureau zodra je je vinger op de knop legt verstellen. De motor is ook supersnel, vanaf de laagste tot de hoogste stand deed die er bij mij 14,68 seconden over. Uiteraard is er wel een beetje geluid, maar het is totaal niet storend of luid te noemen, ook niet als je je bureau 20x op een dag in hoogte aanpast. Het is een soort van zoemend geluid, geen geratel of iets dergelijks, maar ik kan ook niet op een goed vergelijkbaar geluid komen. Ik heb het tijdens een digitaal koffiemoment met collega's ook even getest, met de microfoon aan via Microsoft Teams, maar ze konden niet horen dat ik bezig was het bureau te verstellen. Wel stonden ze even gek te kijken dat ik langzaam uit beeld verdween, maar dat moet er ook apart uitgezien hebben zonder vooraankondiging.

• Montage
Gelukkig ben ik niet van plan te verhuizen voordat dit bureau alweer toe is aan vervanging, want dit is toch altijd het moeilijkste punt voor veel bedrijven om goed te krijgen. Zoals gezegd was het best een zwaar pakket en helaas zit m'n kantoor op de zolder dus het was even slepen. Daar beide dozen uitgepakt en meteen de handleiding erbij gepakt en dat was meteen het eerste minpunt.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/OnTBBnvTpphtb0G3F9WyywbfMIg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25symLLVSKXk3vBTydvd5Mx4QHEb9zoMSCEvFQLEMzzSRj9p.jpeg?f=620xauto

Zoals je ziet was er geen Nederlands beschikbaar. Nu is Engels voor mij over het algemeen geen probleem, zeker niet als de plaatjes duidelijk zijn, maar toch een minpunt. Die paar pagina's vertalen zijn ook de kosten niet gezien de prijs van het bureau (nu 450 euro in de aanbieding). Ik moest toch voor de zekerheid even opzoeken was ''shock-absorbing washers'' waren. Je merkt dat er weinig aandacht aan de tekst is gegeven, bij een handleiding van een product in deze prijsklassen verwacht je bijvoorbeeld niet het vergeten van punten en spaties.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/vqRLjN3NBFdjVztSlkugpx9BP4I=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25syY3XQ2YePG1Slzwze2tDy5QA1jA0IVcfRr2aVpl7HOtmc.jpeg?f=620xauto

De plaatjes en de tekst laten hier en daar wat te wensen over. Maar in mijn ervaring zijn er maar weinig bedrijven die het lukt om een handleiding zo duidelijk en simpel te maken als de Zweedse woongigant, ik zal het niet teveel voor ze laten spreken, het is gelukkig ook maar een keer dat je moet extra moet focussen op hoe het nou precies erin geschroefd moet worden. Wat ik wel echt een minpunt vindt, ook al is het maar een keer, is de kabelbox. Alle onderdelen zijn zo goed als voorgeschroefd waardoor het makkelijk te installeren is met behulp van de bijgeleverde schroevendraaier, maar dat geld niet voor de kabelbox. Ook al kan de kabelbox slechts aan een kant van het bureau gemonteerd worden, toch zijn hier geen gaten voorgeboord en moet je dit zelf doen. Altijd spannend in een gloednieuw bureau te moeten boren en ik snap niet goed waarom ze hier niet voor gekozen hadden. De knoppen om het bureau op de juiste hoogte in te stellen hebben ook voorgeboorde gaten aan beide kanten van het bureau. De kabel die echter vanaf die punt richting de aansluiting moet zwabert echter een beetje over de onderkant. Er zijn wel plaksticks meegeleverd, maar in mijn ervaring gaan die vaak op een gegeven moment los zitten of vallen eraf. Het was fijn geweest als een gootje zat, of een 'klikpinnetje' of iets dergelijks om dit wat netter weg te werken. Voor nu moet ik het maar doen met de plakklemmen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/KmQ2a5d4tT-29hnQd7LGNKUKPBo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25syTBEotGpDWC5KvviU7IbnDj6OyBqao6Y5MQiD69w5UnR1.jpeg?f=620xauto

Het liefste had ik dit ook gezien voor de kabelbox, waarbij je kan kiezen of je dit links, rechts of in het midden monteert. In mijn geval staat het bureau rechts tegen een wand waardoor ik hem daar gemonteerd heb om het zo ver mogelijk uit het zicht te hebben.

Wat wel heel fijn is is de magnetische 'doek' die je om het middenstuk waar de elektronische apparatuur zit kan vouwen om de kabels enigszins weg te kunnen werken, slimme oplossing en bescherming voor stof van het zenuwcentrum van m'n verstelbare bureau.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/6SSblnfsAXRYfjlZH_yWGz2DbT4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25sy6tjfrTGwRXDrEM2ON31QeFlVz2UJPnLfYdAQK7L3si8v.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/NJyt8iaVJF3XNua4PCkqOpIVYNA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/659671/1U25sydh8nWUFgzLObc7hrBVIGWIn5x9ZePRyzNPZb4bsYFY5T.jpeg?f=620xauto

Al met al een zeer fijn bureau en zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een compact bureau dat in hoogte verstelbaar is.

Heb jij ook een FlexiSpot Elektrisch zit sta bureau E7 Pro?