Inleiding
Ik ben uitgekozen om dit bureau te testen.
Na goed contact met Tweakers werd dit snel in gang gezet.
De communicatie met Tweakers verliep vlot en netjes. Ik ontving al zeer snel alle Track & Traces.
Let op! Het onderstel en het blad komen binnen als aparte zendingen wat volgens Flexispot normaal is.
Uitpakken
Let op! De dozen zijn best zwaar. Het blad is ongeveer 25 kilo en het onderstel maar liefst 40 kilo.
Alles is deugdelijk en slim ingepakt en het ziet er overzichtelijk uit.
Het moet raar lopen wil het beschadigt binnenkomen.
Dit is het bureaublad:
En hier wat foto’s van het onderstel:
En volledig uitgepakt met een leuk detail: ze hebben hun eigen branded gereedschap erbij zitten.
:no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/ZvlBvOVqddkaEdGcDVQxe36f.jpg?f=user_large)
Montage
Het monteren is een koud kunstje. Hier hanteren ze de Ikea-techniek er worden plaatjes met nummertjes getoond.
Ik heb het bureau geheel alleen in elkaar kunnen zetten. Ondanks dat de gebruiksaanwijzing aangeeft om dit met zijn tweeën te doen. Maar om deze na het monteren om te draaien en goed neer te zetten heb ik wel een hulplijn ingezet.
Wat ik ook wel prettig vond is dat alle boutjes per montage stuk in een genummerd zakje zit.
Ik had er alleen moeite mee dat je het stukje beschermschuim niet in het midden over het gat kan plakken. Gelukkig zie je dit niet terug.
Aandachtspunt: let goed op dat je bij het plaatsen van het onderstel op het bureaublad dat je de verlengpijpen wel in het midden houdt. Zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing.
Op de pijpen zit ook een sticker geplakt wat het midden aangeeft (zie het rode lijntje):
Verder is het gewoon schroeven en vastzetten.
Dan komen wij bij het beoordelen van het Electra-werk. Daar is nog wel wat winst te behalen. Ik vind persoonlijk alle kabels te lang en over het netjes wegwerken van de kabel van het bedieningspaneel is niet goed nagedacht. Dus daar heb ik voor nu zelf maar een snelle oplossing voor bedacht.
De magnetische stoffen afdekkap om de rest te beschermen vind ik wel een leuke toevoeging.
Bijna alles op het bureaublad is voorgeboord op de kabel management tray na. Die moet je zelf bedenken waar je deze plaatst. Terwijl de schroeven F er wel bijzitten en ook in de handleiding staan.
Hierbij valt wel op dat het fineer erg dun is
Wat ook fijn is dat er optionele stelpoten bijzitten mocht de vloer niet helemaal vlak zijn.
Ik heb ze niet hoeven gebruikten.
De digitale versie van de handleiding die je erbij krijgt is niet te vinden op de site.
Deze bestaat in 5 talen. Maar Nederlands is daar niet een van.
Er is alleen een link naar YouTube te vinden hoe het in elkaar gezet moet worden.
Edit 11-04-2025, sinds vandaag is er ook een Nederlandse vertaling te vinden via hun website en die vind je
hier.
Medio midden mei wordt dit ook meegestuurd in het pakket.
Ingebruikname
Eindelijk kan de stekker erin om te kijken of het allemaal werkt.
Zodra de stekker in het stopcontact zit geeft het display meteen de juiste hoogte aan.
Op de zitstand zit hij er een millimeter van af. Op de stahoogte 2mm.
Tot nog toe zet hij hem wel steeds exact op dezelfde plek terug.
Ook als hij op een bepaalde hoogte staat en de stroom valt uit blijft hij de hoogte goed onthouden.
De motoren zijn stil en snel. Valt zeker niet tegen.
:no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/fXkZoRI6r1cZJu6vOISlTbsL.jpg?f=user_large)
Functies
Er zitten 4 geheugenstanden op en deze laten zich makkelijk instellen.
Zet het blad op de juiste hoogte. Druk op M en daarna op één van de vier knoppen namelijk, 1, 2, staan en zitten.
Mocht je later toch nog het blad iets willen verstellen. Geen probleem zelfde actie uitvoeren en de oude geheugenplek wordt meteen overschreven.
Het afstellen gaat ook zeer makkelijk. Omhoog of omlaag ingedrukt houden en het blad schiet naar omhoog of omlaag.
Door een van de twee knoppen kort in te drukken kan je het blad rond de 1mm verstellen.
De blokkeer functie werkt op zich goed en ook al een keer nodig gehad.
Deze heeft 4 standen waarvan 1 uit is. Die optie lijkt voor dagelijks gebruik niet handig.
Wat mij opvalt in alle 3 de standen. Als de blokkeer functie ingrijpt en een cm terug gaat en in die beweging ook wordt geblokkeerd doet hij daar niets mee en maakt die 4 cm gewoon af.
Er zit ook een USB poort op het display om je telefoon bv op te laden.
Het zit onder het blad en telefoon ligt op het blad.
En kost ook onnodig stroom de trafo blijft namelijk wel aan het werk om 5volt te genereren.
De PC staat toch al aan om te werken dus stop ik hem daar in.
Die functie is in mijn ogen dan ook overbodig.
Bouw Kwaliteit
Alles ziet er kwalitatief goed uit.
Het onderstel is van metaal en is zeer degelijk en stevig gebouwd
De verflaag op de poten lijkt mij dik genoeg. Na montage en bijna 2 weken aan het werk zie ik nog geen krassen op het frame.
Als complete set is het een stevig bureau.
Het blad wat is gekozen hebt lijkt tot nog toe goed kras vast. Maar weet wel dat het fineer erg dun is.
Ook stof is bijna niet te zien op het bureaublad.
:no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/pgTB7A0OW2E30DXJJinxVD84.jpg?f=user_large)
Prijs/kwaliteit
Tot nog toe werkt het bureau perfect en ben aangenaam verrast dat staand werken goed voor mij werkt.
Geluid bij het verstellen in hoogte blijft stil en na een kleine 2 weken doet deze nog precies hetzelfde als bij de opstart.
Geen grotere afwijkingen in hoogte dan eerder vermeld.
Dit bureau zou ik gerust kopen.