:strip_exif()/m/818861/1TXwtk0VKLX8Tpe7qs7AD335g5GlWxPgNMQxrAx5RA1dcJROes.jpeg?f=620xauto)
Inhoudsopgave:
Inleiding
Voor mijn tweede testpaneelervaring had ik de kans om de E7 Pro Verstelbare Bureaustoel te reviewen.
De levering werd uitgevoerd door drie verschillende koeriers en alles werd snel bezorgd. Helaas was mijn bureau tijdens het transport licht beschadigd geraakt. Daarnaast viel op dat de zijkanten van de verpakking minder goed beschermd waren dan de hoeken, wat mogelijk had kunnen voorkomen dat er schade ontstond.
Specificaties
- Dubbele Motor
- 40mm/s Snelheid
- Minder dan 50DB aan geluid
- Maximale Pasvorm: 120-200cm(B)×60-80cm(T)
- Anti-Collision
- Kinderslot
- Vooral ingesteld geheugen
Unboxing/Montage
De dozen zijn vrij zwaar, wat zeker bijdraagt aan de stevige bouwkwaliteit van het product.
Onderstel
Het pakket met het onderstel was degelijk verpakt en goed georganiseerd. De handleiding was echter alleen beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Hoewel dit voor mij geen probleem was, kan het voor sommigen de montage bemoeilijken.
Tijdens de installatie van het onderstel merkte ik dat het rubberen onderdeel niet goed paste. Ik moest het bijsnijden om het passend te maken. Verder was de montage logisch en overzichtelijk opgezet.
:strip_exif()/m/818861/1TXwujXOWP3FPp8YskUUPSceceh0khUpOfnvMsZYYU8xZPOwZN.jpeg?f=620xauto)
Blad
Het bureaublad had beter beschermd kunnen worden tijdens het verzenden, gezien de opgelopen schade. Verder is de kwaliteit van het blad goed en zijn de hoeken niet per se scherp. Het heeft een gladde afwerking en ziet er strak en verzorgd uit.
:strip_exif()/m/818861/1TXwvJAIqrstWOxzrwseCylK9LYSq0KH5R51VJBKt1Lsyznzyf.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/818861/1TXwvJWxu39gFIu0RZl7faE2B6VY9dPlm1425vTyk3G8oP0ndM.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/818861/1TXwvJdmeOwPNx1wIxFTA69hpQrt9IL3Ba5X7dQzn71LCv4yci.jpeg?f=620xauto)
Bouwkwaliteit
Daarnaast was de installatie van het blad en poten eenvoudig. Het was prettig dat er uitsluitend hexagon schroeven werden gebruikt, waardoor alles stevig kon worden vastgezet zonder risico op beschadiging van de schroeven. Al met al een fijne ervaring!
Verstellen / Ergonomie
Je kunt de omhoog- en omlaagknop ingedrukt houden om de juiste hoogte te vinden. Zodra je de perfecte stand hebt, kun je die opslaan op een van de vier geheugenstanden.
Twee van de vier standen hebben een zit- en sta-icoon, wat handig is om je favoriete hoogtes snel te kiezen. Door op de M-knop te drukken en daarna een van de knoppen te selecteren, sla je de huidige hoogte op.
Een groot pluspunt is dat je de knop maar één keer hoeft in te drukken en niet hoeft vast te houden tijdens het verstellen. Dat maakt het gebruik een stuk makkelijker.
Een minpunt is echter het collisionsysteem. In mijn tests stopte het bureau niet zoals het zou moeten, maar ging het gewoon door. Zelfs op de meest gevoelige stand werkte dit niet goed, wat echt een nadeel is.
Het collision systeem werkt toch beter dan verwacht, het is echt een "nood". systeem. Ik heb het getest door dat ik er onder gebukt zat om iets te pakken en dat die dan naar beneden ging, ik voelde een heel kort beetje druk en toen ging die ongeveer 5 cm omhoog en stopte die, dat werkt dus beter dan verwacht!
Ook heb ik hier een filmpje van gemaakt:
Stabiliteit
Tijdens het omhoog- en omlaag bewegen blijft het bureau erg stabiel. Ondanks de grootte voelt het nergens wiebelig aan.
Met een belasting van ongeveer 100 kg duurt het verstellen ongeveer twee keer zo lang, maar de stabiliteit blijft goed behouden.
Geluidsniveau
Op mijn werk hebben we ook zit/sta-bureaus, dus ik was gewend aan een bepaald geluidsniveau. Deze viel me echter erg mee en is verrassend stil. In het filmpje hierboven klinkt het misschien nog wat luid, maar in de praktijk is het geluid prima te doen.
Als je het bureau wilt verstellen tijdens een meeting, is dat geen probleem!
Design
Het bureau heeft een strak design, en zowel het blad als het frame zijn van mooie kwaliteit. Alles voelt stevig en degelijk aan, wat me goed bevalt.
Het materiaal is sterk en wekt de indruk dat het zonder problemen een flink gewicht kan dragen. Daar is echt niks op aan te merken. Ook de randjes zijn, naar mijn mening, niet scherp.
Prijs-/Kwaliteitverhouding
De configuratie die ik heb (160x80 cm) kost ongeveer €700,-. Voor wat je ervoor krijgt, vind ik dat een mooie prijs.
De poten alleen kosten €350,-, waardoor het blad iets aan de prijzige kant is. Maar alsnog vind ik de prijs netjes en in lijn met de kwaliteit!
De E7 Pro is voor mij een geweldige setup voor een prachtig bureau. Ik ga hem zeker missen als ik hem terug moet sturen – al, als het mogelijk is, zou ik hem graag overnemen!
De absolute highlight voor mij zijn de poten en het mechanisme. Het feit dat je deze ook los kunt bestellen om je huidige poten te vervangen, maakt het een super flexibele optie.
Al met al een echte aanrader!
Edit1:
Ik heb een nieuw bureaublad ontvangen vanwege het puntje dat uit mijn bureau zat, service is dus echt top en dat is gewoon goed geregeld