€ 661,99 bij bol Plaza

Powercolor Reaper AMD Radeon RX 9070 XT Review

8 maart 2025, laatste update op 8 maart 2025, 1.923 views Rapporteer

Prestaties zijn goed!

Ten opzichte van mijn Asus TUF 7900 OC
Doet het tussen 5-10 FPS beter.
Ik speel uitsluitend 4K ultra tussen 30-60 FPS games zonder FSR,RT of dergelijke aan
Dus bij Res. evil, Ass.Creed, Fin. Fantasy, Silent hill, Indiana Jones is 4k 40-60fps.

(Voor mij) Grootste tegenvaller het GELUID!!! GELUID!!! EN Nogmaals GELUID!
(Terwijl ik geen geluidexpert of geluidfreak ben)

Pluspunten

• Goedkoop (mits je MSRP kan kopen)
  • Zeer Licht, en Low power (2x8 pins)
  • Prestaties naar verwachting / of zoals onlinereviews

Minpunten

• GELUID!!! GELUID!!! GELUID!!!
  • Bouwkwaliteit

3 van 5 sterren (Voldoende)
Voor iedereen die eventueel interesse heeft in de 9070xt kaarten, alvorens heel veel success.
Hoop van harte dat iedereen het voor MSRP kunnen kopen. Dat gezegd te hebben.

Ik ben overgestapt van mijn Asus TUF 7900xt OC 20GB, naar dit TROEP van een kaart. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat de ASUS zeer hoge kwaliteit is (wat pas opvalt nadat ik de 9070xt heb gekregen) en dit juist het goedkoopste 9070xt variant is. En dat daarom de minpunten mij teveel opvallen/storen.

De prestaties zijn goed! Tussen 5-10 fps meer op 4k single player games. Ik speel: R.E. / F.F / A.C. series, en de Indiana jones.

Grootste minpunt is het geluid, ik had nooit gedacht dat dit voor mij een probleem zou zijn, ben een casual gamer die per week maar een paar uur kan gamen (max 10).
Maar na 2 jaar met de Asus is dit geluid bijna onverdragelijk (ook erge coilwhine)

Praktijkvoorbeeld mijn Samsung The Frame 55 inch tv staat tijdens Fin. Fantasy 16 op geluidsniveau 60 (v/d100), dus geluid staat hoog! (En de kids spelen naast mij tablet op nog hogere geluidstand) Alsnog hoor ik de ventilator van de gpu. Ik moet wel zeggen dat ik een Open Case heb (maar zit wel 4 meter van de pc verder)

Ik ben geen Overclocker maar heb de 9070xt op laagste stand gezet, de clockspeeds en powerlimit op minimum zodat ik de ventilatoren niet zou horen
(Nog steeds minimaal 1000rpm, in default was het rond 2000-2200rpm). Verbruik daalt wel naar 220watt t.o.v 330 watt.

Nadeel van alles op minimum zetten is dat de prestaties nu juist 10 Fps lager zijn dan mijn Asus 7900xt :(

Voor de Overclockers die zijn geintereseerd. Weinig optie!!!
Amd software had bij de asus mogelijkheid om de clocks, vermogen, vram, en ventilatoren naar wens aan te passen! Bij de 9070xt van reaper is vram niet aan te passen (wilde juist veel lager clocken zodat de GPU Mem. Temp. zou dalen, zit tussen 85-92° bij default settings (de gpu temp 45-55 en gpu hotspot 70-75°)
Ook de clocks, vermogen en zelfs ventilatoren zijn beperkt aan te passen (30% is minimum, lager kan niet)
De powerlimit is max 10%.

Nogmaals ik ben geen overclocker maar om de temperaturen en de ventilatie geluid te laten dalen heb ik gisteren 6 uur zitten onderzoeken en tweaken. :(

De reden dat ik het niet terugstuur:
- Prijzen 9070 zijn weer ontploft, dus hoop dat er in de toekomst en update of dergelijke komt. Het blijft natuurlijk wel een nieuwe kaart, en kunnen kinderkwalen hebben.

Om toch positief af te sluiten, voor iedereen waar geluid geen probleem is. Is het een prima/goede kaart, mist je het voor MSRP kan kopen. Omdat de overstap voor mij zo minimaal is geweest vallen de tekortkomingen helaas bij mij veel meer op.

Zodoende ik wil de kaart niet onderdoen en mensen afpraten, maar deel mijn eigen ervaring misschien dat iemand er iets aan heeft bij zij keuze.

Heb jij ook een Powercolor Reaper AMD Radeon RX 9070 XT?

De tuf kaarten hebben altijd een redelijk dikke koeler met goede prestaties.

Deze kaart is denk ik wel minimaal betreft de afmeting van de koeler. De ventilatoren moeten daardoor ook een stuk harder werken. Dit is de reden dat ik deze kaart overgeslagen heb.

Denk dat de hell hound al een stuk beter presteert kwa geluid.
Ik hoop het echt voor je :)
Heb niet zoveel ervaring verstand van (GPU) kaarten :)

Voor mij is enige positieve op moment dat ik het MSRP heb kunnen kopen en hoop echt dat iedereen het voor normale prijs kan kopen.

[Reactie gewijzigd door gamesbond007 op 8 maart 2025 12:42]

Voor overclocking en undervolting kun je MSI Afterburner proberen, dat programma geeft heel veel tooltjes om je voltage aan te passen. Er zijn hier heel veel tutorials van op youtube.

Voor het ventilator geluid raad ik het programma FanControl aan, met dit programma kun je alle fan curves van je pc instellen.

Hoop dat dit helpt!
Dank je wel ik zal dat ook proberen.
Woah.. Apart. Ik heb ook de Reaper, en na even (upwards) te tweaken hoor ik hem nog steeds niet zelfs onder load. De temperatuur hangt onder synthetische load op de 55 graden. Wellicht helpt mijn goed afgestemde Be Quiet! kast wel flink mee 😋
:) dank je wel, ik ben blij dat je niet het zelfde probleem hebt