€ 1.395,- bij HomeWizard

HomeWizard Plug-In Battery Review

8 maart 2025, laatste update op 17 maart 2025, 603 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na wat aanloop problemen in de software (WiFi en P1), is alles nu stabiel en werken de batterijen fantastisch samen met de andere HomeWizard producten.

Pluspunten

• Goede prijs-, kwaliteitsverhouding
  • Eenvoudig uitbreidbaar
  • Werkt perfect samen met Home Automation

Minpunten

• Een aparte groep is noodzakelijk bij 4 batterijen

Ik heb mijn hele huis geautomatiseerd. HomeWizard neemt daar een belangrijke plaats in. Ik heb al hun producten en ze werken al jaren probleemloos. Ook hun klantenservice is erg goed.

Helaas was in het begin de software van de nieuwe batterijen icm de P1 meter verre van stabiel. Ik had dagelijks wifi verbindingsissues en ook de P1 meter bleef problemen geven.

De helpdesk is zeer vriendelijk, ze erkende de problemen en hebben het opgelost met een sofwtare update van de P1 meter en de batterijen.

Ik heb een derde batterij besteld. Laat de zon maar komen!

Heb jij ook een HomeWizard Plug-In Battery?

Goedemiddag,

Heb je al wat data kunnen verzamelen inzake de besparing per dag?

Jan Verweij
Hoi Jan,

Ik heb inmiddels de derde batterij ontvangen. Sinds de laatste updates werkt alles prima.

Het is nog wat lastig om te bepalen wat ik bespaar. Ik heb namelijk net mijn stadsverwarming vervangen door een warmtepomp en verbruik daardoor veel meer stroom. Maar daartegenover staat dat ik niets meer betaal voor verwarming en de veel te dure stadsverwarming. Ik wil nog voor een vierde batterij gaan. Drie batterijen is niet voldoende om de hele nacht door te komen enkel en alleen op batterijen wanneer de warmtepomp echt de hele nacht moet werken. Zodra het iets warme werd, was het wel genoeg. Ik gebruik nu de warmtepomp voor koelen en dat verbruikt weinig stroom.

De batterijen houden het verbruik mooi stabiel. Ik moet er nog even wat mee spelen voordat de salderingsregeling afloopt: 's zomers koelen en desnoods airco's aan. De rest van het jaar verwarm ik extra het warme (douche)water (naast het gebruik van een warmtepomp boiler voor warm water en een warmtepomp voor de verwarming. Hiermee + de batterijen kan ik het terugleveren op 0 houden en zoveel mogelijk zelf mijn eigen stroom gebruiken (slim schakelen met HomeWizard stekkers, wasmachine, droger, vaatwasser).

Kortom, moeilijk uitrekenen allemaal maar het doet wat ik hoopte!

Gr. Eric
Na enig wachten eind mei de batterij ontvangen. Installatie verliep goed, maar alleen 2,4 ghz is een gemis. Waarom niet een optie met 5 ghz band. Merkte al vrij snel dat batterij, boven de aan/uit knop vrij warm werd.

In de eerste weken werkte dit prima, volledig opladen met zonnestroom en snachts ontladen. Werkte prima en zqg resultaat in reductie stroomverbruik en teruglevering.

Laatste week juni kreeg ik meldingen in de app dat de batterij terugschakelde omdat deze te heet werd. Batterij staat in gekoelde ruimte…dus kan niet aan omgeving liggen. Sinds dat moment wat bijzonder gedrag, zoals regelmatig op inactief , vermogen terugschakelen. Toen we op 30 juni terugkwamen in huis en een - wat leek op een smeltende plastic/ brandlucht roken. De app gaf aan dat alles prima in orde was! Dus niet. Meteen stekker er uit.

Ik heb ook ooit de vraag gesteld of er een fan in zit voor de warmte-ontwikkeling; ik heb namelijk nooit iets gehoord qua ventilatie, alleen schakelen tussen op- ontladen hoorde ik. Nog geen antwoord gehad. Tja dit ding heeft volledig voor mij afgedaan. Het is gewoon onveilig omdat er geen enkele melding kwam, dus zou iedereen aanraden dit niet in huis te zetten. Ik wacht nog op reactie van homewizard. Samenvattend :m.i. een niet goed uitontwikkeld product op basis van een goed idee.

[Reactie gewijzigd door HonestJoe op 1 juli 2025 01:03]