Na enig wachten eind mei de batterij ontvangen. Installatie verliep goed, maar alleen 2,4 ghz is een gemis. Waarom niet een optie met 5 ghz band. Merkte al vrij snel dat batterij, boven de aan/uit knop vrij warm werd.
In de eerste weken werkte dit prima, volledig opladen met zonnestroom en snachts ontladen. Werkte prima en zqg resultaat in reductie stroomverbruik en teruglevering.
Laatste week juni kreeg ik meldingen in de app dat de batterij terugschakelde omdat deze te heet werd. Batterij staat in gekoelde ruimte…dus kan niet aan omgeving liggen. Sinds dat moment wat bijzonder gedrag, zoals regelmatig op inactief , vermogen terugschakelen. Toen we op 30 juni terugkwamen in huis en een - wat leek op een smeltende plastic/ brandlucht roken. De app gaf aan dat alles prima in orde was! Dus niet. Meteen stekker er uit.
Ik heb ook ooit de vraag gesteld of er een fan in zit voor de warmte-ontwikkeling; ik heb namelijk nooit iets gehoord qua ventilatie, alleen schakelen tussen op- ontladen hoorde ik. Nog geen antwoord gehad. Tja dit ding heeft volledig voor mij afgedaan. Het is gewoon onveilig omdat er geen enkele melding kwam, dus zou iedereen aanraden dit niet in huis te zetten. Ik wacht nog op reactie van homewizard. Samenvattend :m.i. een niet goed uitontwikkeld product op basis van een goed idee.
[Reactie gewijzigd door HonestJoe op 1 juli 2025 01:03]