Philips Plastic broodrooster met lange sleuf en broodjeswarmerZwart Review

2 maart 2025, laatste update op 9 maart 2025, 60 views Rapporteer
Product gekocht 0

De broodroosterbleek een teleurstellend product. Ondanks de vertrouwde Philips-naam valt de kwaliteit enorm tegen. De constructie is fragiel; je ziet zelfs lijm op onderdelen en na volgensmij een lichte stoot werkte de stopknop niet meer goed (bleef het stoppen niks kon geroosterd worden). Bovendien zijn de roostprestaties onregelmatig: voor mij werd op de instelling tussen 4 en 5 wordt het brood echt geroosterd wat helaas wel ongelijkmatig geroosterd was, waarbij delen licht bleven en andere verbrandt raakte. Het design laat eveneens te wensen over, met onhandig geplaatste stekker, hendel en knoppen, wat vooral voor rechtshandige gebruikers problematisch is. Door het probleem met de stopknop moest ik het terugbrengen naar de winkel. Oftewel in het kort goedkope broodrooster rommel.

Pluspunten

• Lage prijs
  • Sleuf voor automatisch centreren

Minpunten

• Erg lage kwaliteit
  • Ingebouwde opzethouder werkt maar half het heeft geen echt effect
  • Lange sleuf net te klein
  • Uitneembare kruimellade werkt niet goed

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik had jarenlang vertrouwen gehad in Philips broodroosters, maar naarmate de jaren verstreken en mijn oude toestel tekenen van slijtage vertoonde, besloot ik te investeren in de Philips Plastic Broodrooster met lange sleuf en broodjeswarmer. Helaas bleek deze vervanging een grote teleurstelling te zijn.

Constructie en Materialen
De kwaliteit van de materialen valt op een zeer laag niveau. Bij nadere inspectie viel direct op dat delen van het apparaat met zichtbaar lijm aan elkaar waren bevestigd – een voorbeeld hiervan is de hendel om het brood te roosteren. Hoewel men voor een instapmodel soms minder robuuste materialen mag verwachten, is de uitvoering hier simpelweg onacceptabel. Binnen drie maanden raakte de stopknop al defect na wat volgens mij een lichte stoot was (ik heb de oorzaak nog niet gevonden maar er leken ook wat kruimels ertussen te zijn gekomen), waardoor de bediening niet meer naar behoren functioneerde, en ik het moest terugbrengen naar de winkel.

Roostprestaties
Ook de prestaties tijdens het roosteren laten te wensen over. De verschillende bruiningsinstellingen blijken niet consistent te werken: bij instelling 4-5 werd het brood echt geroosterd alleen was het erg ongelijkmatig en was het brood ofwel slechts licht verwarmd, ofwel juist op sommige plaatsen verbrand. Voor wie een normaal geroosterd brood verwacht, is dit onacceptabel.

Gebruiksgemak en Design
Wat het gebruiksgemak betreft, is het design van de broodrooster eveneens problematisch. De plaatsing van de stekker, hendel en knoppen is niet ergonomisch doordacht. Vooral voor rechtshandige gebruikers zorgt de onlogische positionering – met een kabel die onder de pootjes door loopt en knoppen die moeilijk bereikbaar zijn – voor een ongemakkelijke en frustrerende gebruikservaring. Het apparaat past daardoor niet naadloos in de keuken, wat het dagelijkse gebruik bemoeilijkt.

Ondanks de vertrouwde Philips-naam is deze plastic broodrooster met lange sleuf en broodjeswarmer een teleurstellend product. Het lage materiaalgebruik, de onbetrouwbare roostprestaties en het onhandige design maken het een minder verstandige keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig apparaat wat goede resultaten levert.

Heb jij ook een Philips Plastic broodrooster met lange sleuf en broodjeswarmerZwart?