MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI Review
16 januari 2025, laatste update op 16 januari 2025, 215 views
Rapporteer
Product gekocht
Kwalitatief goed bord met een voor de feature set goede prijs. Geen problemen gehad met het bord bij het bouwen van de pc en erna direct goed werkend bij gebruik. de BIOS is overzichtelijk en biedt mij alle functionaliteit die ik nodig heb.
Pluspunten
- Ziet er strak en kwalitatief goed uit
- Werkt 'out of the box' zonder problemen
- M.2 lanes beperken niet de lanes van de GPU
- Stevige VRM's
Minpunten
- Prijzig, maar dat zijn alle X870/X870E borden
- M.2_3 slot slechts PCIE 4.0 x2
Gekocht vanwege de upgrade naar een Ryzen 7 9800X3D vanaf AM4. Omdat ik verscheidene M.2 SSD's heb was ik op zoek naar een bord waar er 4 in kunnen, zonder dat de bandbreedte van de GPU beperkt wordt. Daarbij viel mijn oog op dit moederbord. Mooie bijkomstigheid is de ethernet aansluiting van 5Gbit/s.
Het bord voelt stevig en kwalitatief hoogwaardig aan. Het plaatsen van de M.2 SSD's is simpel, 2 van de slots zijn volledig toolless, en de andere 2 zijn simpel te benaderen door 4 schroefjes los te draaien. De overige installatie verliep zonder problemen, de aansluitingen zijn goed bereikbaar.
Na installatie van Windows 11 kreeg ik automatisch de prompt om drivers te updaten, en hierna was alles klaar om te draaien.
De bios is overzichtelijk, en heeft voor mij alle opties die ik nodig heb, namelijk fan control, overclock/PBO voor de cpu en klok opties voor het RAM geheugen.
De foutcode display is erg handig, zeker mochten er problemen blijken bij het starten van je pc.