Philips Senseo Switch HD6592/64 2-in-1 pad- & filterkoffiezetapparaat Review
7 januari 2025, laatste update op 7 januari 2025, 110 views
Rapporteer
Product geleend
Deze Senseo Switch heb ik als testunit uitgetest.
Hier thuis drinken we geregeld koffie. Mijn partner heeft voorkeur voor Senseo, ik voor filterkoffie. Deze machine is een ideale mix tussen deze werelden.
Senseo wordt goed en snel gezet. 1/2 kopjes tegelijkertijd en ook de keuze hebben voor een espresso, binnen no time staat je koffie klaar. Ook heet genoeg!
Filterkoffie: even de houder voor de pad eruit halen en het plateautje. De thermoskan met filterhouder zet je onder de machine. In de watertank doe je de hoeveelheid water voor het aantal kopjes dat je wilt. Met één druk op de knop zet je filterkoffie. Dit duurt langer dan bij een reguliere machine. Het water wordt met tussenpozen doorgelaten, anders loopt de filterkoffie te snel door.
Niet op de Senseo knop (2 kopjes) drukken om filterkoffie te zetten. Je filterkoffie loopt dan te snel door en is niet op smaak/kleur.
Pluspunten
- Zowel Senseo als filterkoffie zetten
- Degelijke thermoskan
- Prima koffie
- Espresso mogelijkheid
Minpunten
- Resoneert
- Vlotter in de watertank wat hoog geplaatst
- Geluid bij filterkoffie
Deze Senseo Switch heb ik als testunit uitgetest.
Hier thuis drinken we geregeld koffie. Mijn partner heeft voorkeur voor Senseo, ik voor filterkoffie. Deze machine is een ideale mix tussen deze twee werelden.
Filterkoffie: Je haalt gemakkelijk even de houder voor de pad eruit halen en het plateautje. De (goede) thermoskan met filterhouder zet je onder de machine. In de watertank doe je de hoeveelheid water voor het aantal kopjes dat je wilt. Met één druk op de knop zet je een kannetje filterkoffie. De filterkoffie is ook goed warm en in de thermoskan blijft die ook langdurig warm. De kan schenkt fijn en drupt niet. Het zetten van filterkoffie duurt langer dan bij een reguliere machine. Het water wordt met tussenpozen doorgelaten, anders loopt de filterkoffie te snel door. Een typisch geluid tijdens het zetten moet je aan wennen. Hoe dat klinkt? Tja.., ik zou het omschrijven als "bzzzt, bzzzt, bzzzt, bzzzt..." De machine lijkt wat hol van binnen qua geluid en resoneert op mijn aanrechtblad. Wellicht met wat demping onder de machine zou dit verholpen zijn.
Mocht je denken, ik ga filterkoffie zetten voor twee kopjes.... Dan niet op de Senseo knop (2 kopjes) drukken om filterkoffie te zetten. Je filterkoffie loopt dan veel te snel door en is niet op smaak/kleur.