MSI MPG X870E CARBON WIFI Review
4 december 2024, laatste update op 8 december 2024, 57 views
Rapporteer
Product gekocht
Heeft een tijd geduurd eer ik het moederbord ontving (sold out).
Maar geen seconde spijt van. Veel mogelijkheden, mooi design. Stevig.
Moet wel toegeven dat zelfs met laatste firmware start de pc een heel stuk trager op dan mijn oude Intel PC.
Het initieren van alle onderdelen op het moederbord duur gemakkelijk een minuut of langer.
Pluspunten
- Stevig moederbord (best zwaar)
- Veel snelle connectie mogelijkheden
- SSD zonder schroeven
- Supper snelle wifi
Minpunten
- geen geprinte handleiding
Na een week gebruik van het moederbord hierbij mijn bevindingen.
Als dit je eerste PC is die je zelf in elkaar steekt en je hebt bv geen laptop dan is het heel vervelend dat er geen complete handleiding bij zit. En dat voor een moederbord van +-470€. Vond ik echt een gemis.
Moederbord komt een pak super snelle aansluiting die je waarschijnlijk nooit allemaal zult gebruiken.
3 PCI slots zullen voor meeste van ons wel voldoende zijn maar had er 1 extra bij gewenst.
- Video kaart
- HTC wirels kaart voor vive pro 2
- streaming kaart
en je hebt geen ruimte meer voor een andere kaart.
Bv dedicated geluidskaart voor een butkicker bv.
Alle interne aansluitingen, stroom, usb, fan, rgb, sata zijn allemaal aan de buiten kant van moederbord aangebracht. In meeste gevallen is dat niet zo een probleem en zeker niet als je een ruime kast hebt.
Maar zodra je een iets compacter kast heb dat is het gepruts om alles aan te sluiten. Met name de sata poorten end USB poorten voor front paneel vermits de aansluitingen niet omhoog wijzen maar naar de buitenkant (plaats besparing).
Opstarten van systeem is tergend traag. Zeker als je de stroom uitzet (dit is namelijk wat ik doe).
Dit kan tot meer dan een minuut duren en je hebt geen idee wat het moederbord doet als je niet op de display kijkt. (daarbij, zonder handleiding weet je niet eens wat de codes betekenen)
Upgraden naar laatste firmware is ten zeerste aangeraden. Bios interface scaled beter met de laatste firmware. (met origineel firmware was bios interface amper te lezen op een 4K 60inch tv )
upddate (08/12/2024) na alle firmware updates and drivers en patches is het opstarten een heel stuk sneller.
Aansluiten van M2 SSD is een fluitje van een cent zonder schroevendraaier. De koelblokken op de SSD zijn stevig en zwaar.
Is het moederbord perfect? Neen maar wel future proof met de PCI stoom aansluiting op het moederbord. Je hebt dan ook wel een moderne voeding nodig die alle nodige stroom aansluitingen kan voorzien.
Is het moederbord de moeite waard? ja en neen.
Ja als je veel rand apparatuur hebt die snelle poorten vereist.
Je niet te veel insteek kaarten hebt.
Je Wifi 7 echt nodig hebt.
Je er een heel deel jaren mee wilt doen.
En je het geld er voor over hebt 😊
Neen als je op alle voorgaande vragen minstens 2 X neen antwoord.
Moederbord is niet goed koop MAAR dood de acties van MSI heb je een goed 95€ koring door de steam wallet codes.
Als dat er bij teld heb je een zeer goed moederbord voor een prijs van +-375 €
Voor alle technische specs lees best een technische review of download je de handleiding.