Gigabyte M27Q X Zwart Review
Gigabyte M27Q X Zwart
Ik heb deze monitor nu ruim een jaar, en stel mijn review bij.
De monitor heeft grote problemen met DisplayLink (onstabiel beeld, glitches, firmware crashes, enz; verschillende kabels/devices getest - soms ook via HDMI of DisplayPort).
De firmware en de bijgeleverde drivers zijn bedroevend. Sommige functies werken enkel in safe mode met een unsigned kernel driver. De KVM-schakelaar zit achterop en is dus niet praktisch buikbaar.
Ook zijn er grafische defecten zichtbaar geworden, zoals een donkerdere rand rondom (vignetting) en een 'lijn' waar er een duidelijk kleurverschil is links/rechts.
Originele review:
Na jarenlang gegamed te hebben op Dell 24" 60Hz 1080p IPS schermen, heb ik de gok gewaagd met deze upgrade.
Absoluut geslaagt en ik ben er erg tevreden over los van de genoemde minpuntjes.
Wel een andere voedingskabel moeten kopen aangezien hij bij Azerty werdt geleverd met een UK voedingssnoer, en geen C13 gebruikt maar C5 op de oplader.
Pluspunten
Prachtig beeld (toen 'ie nieuw was) Hoge refresh rate
Minpunten
Geen standaard (M4x10mm) VESA-schroefjes maar M4x20mm nodig Werdt geleverd met UK power plug Voet kan niet heel hoog (~15cm ofzo) Brede bezels C5 ipv C13 connector Flinke problemen (glitching, het scherm 'crashed' soms en herstart, enz) Zeer slechte drivers KVM-schakelaar achterop
:strip_icc():strip_exif()/u/61340/125281113_256.jpg?f=community)