Onlangs heb ik de Nothing Ear (a) aangeschaft tijdens een Black Friday-aanbieding voor slechts €69. Dit terwijl ik al in het bezit ben van de veel duurdere Apple AirPods Pro 2, waar ik ruim boven de €200 voor heb betaald. Het doel was een set draadloze oortjes voor thuiswerken, en op basis van lovende recensies en het opvallende design besloot ik de Nothing Ear (a) te proberen. Mijn conclusie? Verrassend positief – ze overtreffen zelfs mijn verwachtingen.
Design en comfort
Het design van de Nothing Ear (a) is uniek en een verademing in vergelijking met de standaard esthetiek van merken als JBL of Huawei. De transparante behuizing en minimalistische uitstraling maken ze modern en stijlvol. Ze zijn bovendien compact en licht, wat resulteert in uitstekend draagcomfort. Tot mijn verrassing zitten ze zelfs beter in mijn oren dan de AirPods Pro 2, die ik al comfortabel vond.
Geluidskwaliteit en noise canceling
Wat mij het meest verbaasde, is de geluidskwaliteit. Ondanks het prijsverschil doen de Nothing Ear (a) nauwelijks onder voor de AirPods Pro 2. De bass is krachtig zonder overdreven te zijn, en het geluid is helder en goed gebalanceerd. Zelfs de noise canceling is verrassend effectief – meer dan voldoende om je te concentreren in een drukke omgeving of tijdens het thuiswerken.
Prijs-kwaliteitverhouding
Met een prijskaartje van €69 bieden de Nothing Ear (a) een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. Voor een fractie van de prijs van de AirPods Pro 2 krijg je vergelijkbare (of zelfs betere) comfort en prestaties. Het is dan ook geen verrassing dat ik mezelf erop betrap ze vaker te gebruiken dan de AirPods.
Voor wie twijfelt: laat die dure AirPods liggen en geef de Nothing Ear (a) een kans. Het stijlvolle design, het comfort en de uitstekende prestaties maken deze oortjes een absolute aanrader. Het bewijst dat je geen honderden euro’s hoeft uit te geven voor topkwaliteit.
⭐ Beoordeling: 9/10
Als je op zoek bent naar betaalbare draadloze oortjes, zoek niet verder.