€ 104,- bij Coolblue.nl

TP-Link Tapo D235 Review

24 november 2024, laatste update op 24 november 2024, 243 views Rapporteer
Product geleend +1

Mooi vormgegeven, robuust gebouwd product met handige features zoals slimme AI-detectie. Gemakkelijk te bevestigen aan de muur op verschillende manieren en te plaatsen in verschillende hoeken om het zicht te verbeteren. Daarnaast een perfecte beeldkwaliteit met keuze uit 960p of 2K. Beelden kunnen gemakkelijk worden opgeslagen op een micro SD-card zodat een betaald abonnement niet nodig is. Het installatieproces was gemakkelijk en de gebruiksaanwijzing was duidelijk en overzichtelijk.

Pluspunten

• Perfecte beeldkwaliteit
  • Handige slimme AI-detectie
  • Mogelijkheid voor micro SD-card
  • Mooi vormgegeven en stevig

Minpunten

• Netwerk problemen
  • Betaald abonnement cloudopslag

Ik heb dit product 2 weken lang mogen testen.

De slimme videodeurbel zat goed verpakt en zat in een mooie doos. Door de 10000mAh batterij voelde de deurbel stevig en zwaar aan en zeker niet goedkoop. De videodeurbel heeft een mooi design en de drukknop van de deurbel geeft licht. Zowel met kabel als met batterij te gebruiken. Bijgeleverd zaten handige hulpstukken waar de deurbel op bevestigd kon worden zodat de deurbel ook in een hoek te plaatsen is, hierdoor kon er ook gemakkelijk schuin gekeken worden of om een hoek. Ook kon er door de fisheye lens ver naar links en naar rechts gekeken worden. De installatie van de videodeurbel was niet al te moeilijk, de gebruiksaanwijzing was duidelijk en overzichtelijk.

Met een micro SD-card kon ik de beelden van de videodeurbel gemakkelijk terugkijken, het was ook mogelijk om dit via de cloudopslag te doen echter was dit met een betaald abonnement. Ik kreeg regelmatig te zien dat het netwerk niet stabiel was bij het terugkijken van de beelden. Het was niet geheel duidelijk of dit aan mijn Wi-Fi of het signaal dat de videodeurbal afgaf lag.

Alle bewegingen werden door de slimme videodeurbel goed geregistreerd, ook werkte de slimme AI-detectie goed. Er werd aangegeven dat de batterij sneller leeg kon gaan dan de aangegeven ruim 200 dagen, dit door de vele registraties die de videodeurbel waarnam. Tussen de communicatie van de videodeurbel en mijn telefoon zat soms een kleine vertraging. Het was wel erg fijn dat het geluid van de deurbel binnen in huis harder en zachter gezet kon worden zodat ook slechthorende de deurbel goed konden horen.

De beeldkwaliteit was echt geweldig van de videodeurbel. Er kon worden gekozen tussen 960p en 2K, ik heb gekozen voor de 2K instelling waardoor de beeldkwaliteit nog hoger was. De batterij gaat dan wel minder lang mee. Het beeld was erg scherp en helder, zowel overdag als in de avond en nacht. Ik kon goed zien wie er voor de deur stond. Met een buitenlamp zou dit nog versterkt kunnen worden.

Mede door de zeer goede beeldkwaliteit, het gebruiksgemak en dat het een zeer degelijk robuust en mooi ontworpen product is raad ik dit product aan.

Heb jij ook een TP-Link Tapo D235?