eufy X10 Pro Omni Review

JasperE
24 november 2024, laatste update op 29 november 2024, 1.591 views Product gekocht

eufy X10 Pro Omni

De vele positieve eigenschappen van deze robot werden voor mij overschaduwd door het enige nadeel dat dit apparaat voor mij had: het apparaat stofzuigt niet goed en laat fijn zand liggen. Retour afzender dus.

Pluspunten

• Fijne app
  • Plug & play
  • Goede dweilfunctie
  • Geen één keer vastgelopen
  • Compact basisstation
  • Goede navigatie en objectherkenning

Minpunten

• Stofzuigt niet goed, weinig zuigkracht
  • Laat kleine zandkorrels grotendeels liggen
  • Watertankjes moeten na ca. 3x 30m2 te hebben gedweild worden gevuld/geleegd
  • Stoffilters snel verstopt

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na een week teruggestuurd omdat deze robot veel van het fijne zand laat liggen op mijn PVC vloer. Dat begon op te vallen omdat na een week de onderkant van mijn sloffen als schuurpapier begonnen te klinken. Zeker bij onze achterdeur waar onze woonkamer op de tuin uitkomt zag het er wel schoon uit, maar als je met de palm van je hand de vloer voelde leek het door het aantal kleine zandkorrels niet of er echt gestofzuigd was.

Als proef op de som heb ik lichtjes wat zout gestrooid op een oppervlak van 20x20 cm2 om te simuleren (lichtjes, dus geen onrealistische dikke lagen, maar gewoon een dun strooilaagje). De robot liet daarop op de max zuigkracht en 'deep cleaning' telkens ca. 20% van het zout liggen.

Met mijn 6jr oude draadloze Dyson steelstofzuiger was dat zout in een enkele gang allemaal weg.

Als je dit apparaat vooral voor de dweilfunctie wil hebben en wat losliggend stof (het type stof dat rondwaait) wil opzuigen is het een prima koop. Ook hagelslagkorreltjes e.d. ging prima. Ik vermoed omdat het apparaat als een soort stoffer en blik te werk gaat ipv werkelijk zuigkracht op de vloer weet over te brengen. (Zo ziet het er ook uit, een ronddraaiende borstel tegen een rubber strip die over de vloer glijd)

Update: Inmiddels de Dreame L10s Ultra Heat besteld en kort getest, deze zuigt fijn zand en zout een stuk beter op.

Heb jij ook een eufy X10 Pro Omni?