€ 379,- bij Kamera Express

DJI Mini 3 - Grijs Review

5 november 2024, laatste update op 5 november 2024, 861 views Rapporteer

De DJI Mini 3 is een hele mooie beginnerdrone waarmee je ook door kan met vrij goede beeldkwaliteit in 4K "HDR: . Hij is fors goedkoper (bijna de helft) dan een Mini 4 Pro, met nauwelijks betere beeldkwaliteit. Jammer is dat geadverteerd wordt met HDR beeld, maar dat krijg je niet. Het is meer heel mooi non-HDR. De drone vliegt zeer gemakkelijk en dat is ook een risico. Maar wie het vliegen zelf goed wil leren zoner sensoren, koopt dus heel veel drone voor weinig geld.

Pluspunten

• Lichtgewicht compact mee te nemen
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Mooie instapdrone waarmee je ook vooruit kan
  • Makkkelijk bestuurbaar

Minpunten

• HDR is niet echt HDR, dus foute claim op de doos
  • softwarematige beperkingen zijn jammer
  • iPhone camera's van 3-4 jaar oud zijn scherper/beter

Ik heb deze drone gekocht om mijn YouTube kanaaltje te upgraden met dronebeelden om eens te zien of dat wat voor me is, en tot nu toe vind ik het erg leuk en mooi. Wie wat beelden wil zien, hier een voorbeeldje van een filmpje waarbij we alle dronebeelden met Mini 3 gedaan hebben: YouTube: The hidden fort on an island in Amsterdam's North Sea Canal (IJmuide...

Qua prijs is deze drone erg fijn, en hij is wel net ff forser dan een Neo dus toch minder speelgoed. Grootste voordeel is dat hij mooiere camerabeelden oplvert, maar ook een flink stuk stabieler kan vliegen bij hardere wind. Het houdt wel zo rond windkracht 5 op, maar dat is bij elke drone onder de 250 gram.

Ik zou zelf niet snel voor de Fly More Combo gaan, je betaalt een hoop extra en de vraag is en blijft natuurlijk of het vliegen met een drone een hobby is die je het waard gaat vinden. Ik heb er later een extra batterij en carry case op amazon bij gekocht, dus onder de €450 heb ik toch aardig wat van vat in die Fly more combo zit.

De afstandsbediening zonder scherm valt opzich ook mee, totdat je een GPS fix hebt ben je toch een seconde of 30 verder vaak, dus de standalone afstandsbediening waarbij je smartphone geen scherm is, biedt op zich niet echt tijdswinst.

Ik raad hem voor de beginnende droneliefhebbers zeker aan, hoewel het wel slim kan zijn te kijken naar een leuke 2e hands modelletje want veel mensen ontdekken na een tijdje dat het toch niet hun ding is en doen hem voor leuke prijzen weg.

Heb jij ook een DJI Mini 3 - Grijs?

Omdat ik er ook aan zit te denken om de Mini 3 aan te schaffen, belandde ik hier.
Maar wat een mooie documentaire heb je gemaakt!
Mooie dronebeelden natuurlijk, maar wat een interessant stukje Nederlandse historie.
Knap gedaan en succes met je toekomstige projecten!
Haha dank je, leuk dat je het filmpje waardeert. Ben nu bezig met het Belfort in Brugge, ik denk dat ik met e.e.a. instellen nog net iets mooiere beelden eruit heb kunnen persen, en ook de nabewerking van Forteiland is af en toe nog wat verzadigd. Dus er is zelfs nog iets meer uit te halen :)
Mooi hoor, ik hoop er mooie beelden mee te maken in Brazilië.
Mijn schoonfamilie heeft daar een boerderij in the middle of nowhere😉.
Succes met het Belfort!
Mooi en informatief gemaakt filmpje. Heb zelf een oudere dji drone en vind het vervelend telkens de telefoon erbij te moeten gebruiken.
Dank, leuk te horen. Ik twijfel er ook nog steeds over hoor, maar ben wel bang voor het steeds moeten updaten zodra je hem gebruikt. Dat is namelijk weer het knelpunt bij een device dat niet standaard met internet verbonden is. App-updates en kaartenupdates. Geen idee of dat zo is hoor, ik spreek niet uit ervaring. Maar voor mijn volgende drone ga ik dat wel ff goed uitvragen.
Verwacht wel te moeten updaten, maar geen 'gezeur' met verbinden hoop ik. In mijn ab van mijn DJI Spark past mijn oude S10 telefoon wel, maar als je niet oppast, dan raakt de screenprotector los.

Filmpje zag er professioneel uit.
Hallo zeer mooie footage en educatief, ik heb ook het filmpje van Brugge bekeken.
Heb je een speciale toelating nodig om bv het belfort te filmen?
Dank voor een mooi compliment, leuk dat je de filmpjes ook waardeert. Het verschilt, met een drone zoals deze (onder 250 gram) mag je boven stedelijk gebied vliegen in Nederland zolang het geen mensenmassa's zijn. Zie bijvoorbeeld het filmpje van de Domtoren.

Maar in België is de regelgeving bijvoorbeeld wel weer wat strikter heb ik moeten leren, want daar werd ik door een agent aangesproken dat het eigenlijk niet de bedoeling is. Lastige daarbij is dat het volgens de belgische dronekaarten wel weer zou mogen, en je soms ook gewoon te maken hebt met politie die de regels zelf niet goed kent. Zeker in buitenland kun je dan echter beter eieren voor je geld kiezen en landen ;)

Ik heb zelf het dronecertificaat daarom ook gehaald, puur om de regels goed uit te leggen waar nodig. Ook als mensen je zien vliegen gaan ze namelijk nog weleens vragen stellen en helpt het als je het zelf goed snapt om dit uit te kunnen leggen.

[Reactie gewijzigd door DeNachtwacht op 3 januari 2025 12:38]