De Samsung Galaxy Watch Ultra is zonder twijfel een indrukwekkende smartwatch. De combinatie van robuuste bouwkwaliteit, geavanceerde sensoren en uitstekende batterijduur maken het tot een ideale keuze voor veeleisende gebruikers die zowel stijl als functionaliteit zoeken. Het enige nadeel kan de prijs zijn, maar als je op zoek bent naar een premium wearable die veelzijdigheid biedt, is de Galaxy Watch Ultra een uitstekende keuze.
Pluspunten
- prachtig AMOLED scherm
- Robuust
- Het vloeiende aanraakscherm
________________________________________
Review: Samsung Galaxy Watch Ultra – De ultieme smartwatch voor avontuur/of Sport
Ik ben als tester gevraagd om voor Tweakers en Samsung de nieuwe Galaxy watch ultra te testen.
ik was bij het uitkomen van de nieuwe Samsung lijn erg nieuwsgierig, ik draag nu een Whoop en een Garmin Fenix 6 pro, word het na een jaar of 4 tijd om te upgraden of kan ik mijn dagelijkse vriend de huidige generatie nog bijbenen??
Na enkele weken de Samsung Galaxy Watch Ultra te hebben gebruikt, ben ik behoorlijk onder de indruk van de mogelijkheden, bouwkwaliteit en prestaties. Hieronder mijn ervaring met deze high-end smartwatch, die wat mij betreft momenteel een van de beste Android-opties op de markt is.
De Samsung Galaxy Watch Ultra is het nieuwste premium model van Samsung, gericht op outdoor-enthousiastelingen en veeleisende smartwatch-gebruikers. Met zijn robuuste ontwerp, uitgebreide gezondheids- en fitnessfunctionaliteiten en een indrukwekkende batterijduur, lijkt deze smartwatch op papier veel te beloven. Maar hoe presteert het toestel in de praktijk? In deze review nemen we alle belangrijke aspecten onder de loep.
1. Ontwerp en bouwkwaliteit
Stevig en robuust, maar stijlvol De Samsung Galaxy Watch Ultra is duidelijk ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het horloge heeft een titanium behuizing en een krasbestendig saffierglas, wat zorgt voor een premium en solide uitstraling. Het formaat is aan de grotere kant met een 45mm kast, wat vooral prettig is voor gebruikers die net als ik de voorkeur geven aan een forsere smartwatch. Dit formaat maakt de Watch Ultra vooral aantrekkelijk voor mensen met bredere polsen, hoewel het formaat ook wat overweldigend kan zijn op kleinere polsen.
Water- en stofdicht Samsung heeft de Galaxy Watch Ultra IP68-gecertificeerd, wat betekent dat het horloge volledig stof- en waterdicht is tot een diepte van 50 meter. Dit maakt het horloge uitermate geschikt voor watersporten, zwemmen en andere outdooractiviteiten. Daarnaast voldoet het aan militaire MIL-STD-810G-standaarden, wat een garantie biedt voor duurzaamheid onder extreme omstandigheden, zoals hoge temperaturen en schokken. Dus je hoeft hem in principe alleen nog af te doen voor het opladen, ik heb hem in mijn testperiode dan ook 24/7 gedragen
2. Display
Prachtig AMOLED-scherm De Watch Ultra heeft een 1,4-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 450 x 450 pixels. Dit zorgt voor scherpe en levendige beelden. De helderheid is uitstekend, zelfs in direct zonlicht, iets waar mijn Garmin het soms laat afweten daar gaat de Ultra door en de kleuren spatten van het scherm. De Always-On Display-functie voegt veel toe aan de gebruikerservaring, omdat je zonder je pols te hoeven draaien toch altijd de tijd kunt zien.
Responsieve bediening Het aanraakgevoelige scherm werkt vloeiend, en de navigatie tussen verschillende menu's en apps voelt snel en responsief aan. Het is prettig dat het scherm groot genoeg is om alle informatie overzichtelijk weer te geven. Daarnaast is de bezel rondom het scherm dun, wat zorgt voor een moderne en gestroomlijnde uitstraling.
3. Functionaliteiten
Focus op gezondheid en fitness De Galaxy Watch Ultra is rijk uitgerust met functies voor gezondheidsmonitoring. Het beschikt over sensoren voor hartslag, bloeddruk, bloedzuurstof (SpO2) en ECG-metingen. Deze metingen zijn vrij nauwkeurig ten opzichte van de Whoop zit bijvoorbeeld de hartslag er 1 BPM boven of onder , bij mijn “oude “Garmin was dat tijdens gebruik een kleine 5 BPM
Dit is vooral handig voor sporters of mensen die hun gezondheid willen monitoren. Een nieuwe functie is de huidtemperatuursensor, die nuttige informatie geeft tijdens het sporten en over herstel na inspanning, ook de Whoop beschikt over deze “funtie “ en beide waren gelijk in hun informatie.
Naast gezondheidsmetingen is het horloge ook uitgerust met diverse sportmodi, waaronder hardlopen, zwemmen, fietsen en wandelen. Tijdens mijn fietsritten en wandelingen met de hond hield hij netjes en overzichtelijk alles bij.
Ook nieuwe outdoor-functies zoals kompas en hoogtemeter zijn toegevoegd, wat een extra pluspunt is voor avontuurlijke gebruikers.
Slimme functies en apps De Galaxy Watch Ultra draait op Samsungs eigen Tizen OS, wat een breed scala aan apps en integratie met Samsung-telefoons biedt. Dit OS werkt soepel en biedt functies zoals muziekbediening, spraakassistenten (Bixby en Google Assistant), en Samsung Pay. Daarnaast zijn er ook notificaties van je smartphone, zoals oproepen, berichten en app-meldingen, die je gemakkelijk kunt beantwoorden vanaf het horloge.
4. Prestaties en software
Snelle en stabiele prestaties Onder de motorkap vinden we de Exynos W920-processor met 1,5GB RAM en 16GB opslag. Deze specificaties zorgen voor een vlotte en stabiele gebruikerservaring zonder merkbare vertragingen. Het horloge reageert snel bij het openen van apps en tijdens navigatie, wat cruciaal is voor een smartwatch.
Compatibiliteit met Android De Galaxy Watch Ultra werkt het beste met Samsung-telefoons, hoewel het volgens Samsung ook compatibel is met andere Android-apparaten heb ik het alleen getest met een Samsung S24 ultra dit ging zeer soepel . De uitleg van Samsung is dat synchronisatie met andere Samsung-apparaten soepeler verloopt en biedt meer functies, zoals Samsung Health.
5. Batterijduur
Uitstekende batterijprestaties De batterij van de Galaxy Watch Ultra heeft een capaciteit van 590 mAh, wat indrukwekkend is voor een smartwatch met zoveel functies. Samsung claimt dat het horloge tot 80 uur meegaat bij normaal gebruik, wat mij in deze tests goed is bevallen. Bij intensief gebruik, zoals sporttracking ( fietstochten van een 40-60 km per dag )en Always-On Display, haalt het horloge ongeveer twee volle dagen.
6. Prijs-kwaliteitverhouding
Premium prijs, maar ook premium functies Met een adviesprijs van € 699 en momenteel van schrijven een gemiddelde prijs van € 476 is de Galaxy Watch Ultra zeker geen goedkope smartwatch. Echter, voor die prijs krijg je wel een veelzijdige smartwatch met premium bouwkwaliteit, uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties, en een lange batterijduur. Vergeleken met concurrenten als de Apple Watch Ultra biedt deze Samsung Galaxy Watch Ultra een aantrekkelijk alternatief voor Android-gebruikers die het beste van het beste willen.