€ 74,99 bij Amazon.nl Marketplace

AVM Fritz!Repeater 2400 - International Review

17 september 2024, laatste update op 17 september 2024, 378 views Rapporteer

Gelocht om overal in het huis volledig bereik te hebben en het apparaat doet precies wat hij moet doen, door de verschillende SSID's schakelt de mobiel automatisch over naar het sterkste wifi punt.

Pluspunten

• Doet wat je zou verwachten
  • Stabiel
  • Overal nu volledige wifi

Minpunten

• Vrij groot/lomp apparaat
  • Werkt niet goed samen met een KPN Modem

Voorwoord

Na een zoektocht naar een oplossing voor het slechte 5GHz wifi-bereik op de bovenverdieping van ons huis, hebben we besloten de AVM Fritz!Repeater 2400 aan te schaffen via Bol.com. We hadden al een vergelijkbare repeater in de schuur om het wifi-signaal in de tuin te verbeteren, maar de noodzaak om ook boven in het huis een stabiel wifi-signaal te hebben was inmiddels urgent. Na de installatie van deze repeater hebben we nu overal in het huis, inclusief de bovenverdieping, uitstekend wifi-bereik.

Installatie

De installatie van de AVM Fritz!Repeater 2400 is bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Je hoeft slechts de repeater in een stopcontact te steken. Na het aansluiten verschijnt er een nieuw wifi-signaal in de lucht dat je kunt gebruiken om verbinding te maken. Zodra je verbonden bent met dit signaal, verschijnt er een setup-scherm dat je stap voor stap door het configuratieproces leidt. Tijdens de setup kun je kiezen om de repeater te configureren voor 2,4GHz, 5GHz of beide frequentiebanden. Deze keuze maakt het mogelijk om de repeater aan te passen aan jouw specifieke wifi-behoeften en zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van je netwerkcapaciteiten.

Opties

De AVM Fritz!Repeater 2400 biedt veel opties aan instelmogelijkheden die de prestaties en gebruiksvriendelijkheid optimaliseren. Tijdens de setup kun je onder andere het wifi-kanaal kiezen, wat je helpt om interferentie met andere netwerken te minimaliseren. Je kunt ook de beveiligingsinstellingen aanpassen, waaronder de keuze tussen WPA2 en WPA3 voor een extra laag van beveiliging. Daarnaast biedt de repeater een logboekfunctie waarmee je inzicht krijgt in de prestaties en activiteiten van het apparaat. Voor energiebesparing kun je de LED-lampjes van de repeater uitschakelen, wat ook helpt om de impact op je stroomverbruik te verminderen.

Gebruik & Stabiliteit

Na de installatie kun je de AVM Fritz!Repeater 2400 gewoon zijn werk laten doen zonder verdere interventie. De repeater biedt nu een uitstekende wifi-dekking op de bovenverdieping van ons huis, en de stabiliteit van het signaal is opmerkelijk. Er zijn geen onderbrekingen of zwakke plekken meer, wat zorgt voor een naadloze internetervaring. Een extra pluspunt is dat de LED-lampjes van de repeater uitgeschakeld kunnen worden, wat niet alleen het energieverbruik vermindert, maar ook bijdraagt aan een minder storende aanwezigheid in je interieur.

We zijn zeer tevreden met de AVM Fritz!Repeater 2400. Het apparaat doet precies wat je ervan mag verwachten: het verlengt en versterkt je wifi-signaal op een betrouwbare manier. Sinds de installatie hebben we een uitstekend wifi-signaal op de bovenverdieping, wat een aanzienlijke verbetering is. De repeater is gemakkelijk te installeren en biedt veel instelmogelijkheden voor een optimale werking. Een klein minpuntje is dat het apparaat behoorlijk lomp is en snel al twee stopcontacten in beslag neemt, maar dit is een klein minpunt vergeleken met de vele pluspunten. Al met al is de AVM Fritz!Repeater 2400 zeker een aanrader voor iedereen die zijn wifi-bereik wil verbeteren.

Heb jij ook een AVM Fritz!Repeater 2400 - International?