Marantz CINEMA 60DAB Review
27 augustus 2024, laatste update op 27 augustus 2024, 1.423 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is geen goedkope AV, maar je krijgt er wel alle moderne gemakken voor terug, zoals HDMI 2.1, HEOS, DAB en zelfs 8K-ondersteuning. Het enige nadeel dat ik tot nu toe heb gevonden, is de slechte kwaliteit van de OSD, redenen daarvoor geef ik in de meer gedetailleerde review. Ik heb deze gekocht bij HiFi Klubben en bespaarde 40 euro door een geretourneerde (via Outlet) te kopen.
Pluspunten
- Geluid
- Bouw kwaliteit
- Ziet er goed uit
Ik was op zoek naar een nieuwe AV voor mijn nieuwe Philips 55OLED809 om een Onkyo HT-R494 te vervangen die alleen HDMI 2.0 ondersteunde en koos voor de Marantz omdat deze HEOS- en DAB-functionaliteit heeft, evenals Dolby Atmos, en oh mijn god het verschil tussen de oude en de nieuwe is echt duidelijk. Lage tonen klinken echt geweldig zonder dat er volume nodig is en het geluid is echt rijk.
Het enige nadeel is de slechte (en het ontbreken van) OSD bij het gebruik van een mediabron. Het volume omhoog/omlaag is gewoon een pictogram van een tv met een pijl omhoog en omlaag, geen balk die ik gewend ben te zien. Ik had ook moeite om een "Clear Voice"-instelling te vinden en ontdekte dat deze kan worden aangepast terwijl ik een bron bekijk (zoals Plex-media) en vervolgens op Option op de afstandsbediening druk en naar het scherm op de AV kijk om "Dialog Enhancer" te manipuleren (er verschijnt niets op het tv-scherm). Ik ben een beetje doof aan één oor, dus ik heb het nodig en het op hoog zetten is perfect voor mij, voorheen kon de muziek de dialoog overstemmen.
Tot nu toe ben ik erg onder de indruk van deze AV en hij is ook "toekomstbestendig" omdat hij ook 8K ondersteunt via eARC. Misschien kan firmware de paar OSD-problemen die ik ermee heb oplossen, hopelijk.
Dikke duim omhoog van mij.