€ 148,- bij bol

Kobo Clara BW Zwart Review

4 augustus 2024, laatste update op 4 augustus 2024, 958 views Rapporteer

De bouw kwaliteit is goed, scherm is goed, scherm verlichting is fantastisch met instelbare nacht modus. De software is ronduit ruk.

Pluspunten

• Stevig
  • Relatief snelle pagina omslag
  • Goede schermverlichting en instelbare nachtmodus
  • Scherp geprijsd

Minpunten

• Uitloggen betekent factory reset
  • Onduidelijke account setup dat deels niet werkt
  • Zeer beperkte interface
  • Zeer beperkt en onhandig organiseren e-books

3 van 5 sterren (Voldoende)
Het begint al met de setup. Ik scan de QR code, ik log in met bol.com account. De shop op de e-reader blijft mekkeren over kobo plus of pro en een gratis proefmaand, maar ik zie geen bol boeken. Inloggen met je bol account betekent dus niet dat je shopt op bol.com. Whatever.

Kobo account aangemaakt, QR code activeren leek het te doen, maar aanschaffen gaf een onbekende fout, zowel op m'n laptop als vanaf de e-reader zelf. Uitloggen reset schijnbaar alles, dus dan moet je opnieuw door de setup heen, wifi instellen. Beetje jammer. gelukkig bewaard die wel je e-books en de status, maar andere instellingen verdwijnen.

Dan niet via de QR code inloggen, maar handmatig. Dan krijg je twee pagina's met accounts te zien, waar meerdere keren Kobo en Rakuten tussen staat. Wat is het verschil en welke moet ik hebben? Geen idee. En dan komt het, blijkbaar kan je op twee van de drie keuzes inloggen, maar je krijgt maar op 1 je boeken te zien die je onder je account hebt gekocht. Ik heb uren zitten wachten en handmatig syncen, maar ik kreeg aangeschafte boeken niet te zien. Toen het in mij opkwam om een van de andere te proberen (ik ging er vanuit dat inloggen betekent dat je de goede te pakken hebt), heb ik de twee andere geprobeerd en kwam ik er achter dat er dus eentje niet werkte, en twee van de drie dus wel. De derde poging deed het syncen het wel en kreeg ik mijn boeken te zien.

Voor wat betreft de interface, deze is simpel en overzichtelijk. Het biedt geen enkele luxe en het is spartaans zonder poes pas. Doet wat het moet doen, maar echt ook niets meer dan dat.

Er is een optie om boeken te beheren (via de drie puntjes) echter is dat ook zeer beperkt. Je kan daar een selectie aan een collectie toevoegen, maar je ziet niet of een boek al in een collectie zit. Wat je wel ziet (en wat ik in dat specifieke overzicht nutteloos vind) is de leesstatus en voortgang.

Wanneer je eenmaal aan het lezen ben kan het denk ik niet beter. Maar goed ook want daar is die voor bedoeld :).

Heb jij ook een Kobo Clara BW Zwart?

Welke handmatige inlog bleek uiteindelijk de juiste?
Oei ... dat is een goede vraag!

Eerlijk gezegd weet ik dat niet meer. Beetje stom dat ik dat er niet bij heb gezet, dat was wel zo handig geweest. |:(