Hoopvol over de opvolger van de A9, maar had meer verwacht.
Pluspunten
Vormgeving
Installatie
Dolby Atmos
Minpunten
Lage tonen
3 van 5 sterren (Voldoende)
De Sony Quad had ik hoge verwachtingen van na alle reviews van de voorganger de A9 te hebben gelezen. Ik heb de Quad enige tijd mogen testen om dit zelf uit te testen en naar mijn mening is Sony er nog niet helemaal. Installatie is goed uit te voeren en voor je het weet zijn de speaker getuned en kun je gaan luisteren.
Het testgeluid dat Sony laat horen na het tunen van de speakers is prachtig en veelbelovend. Daar zit nu ook precies mijn ervaring. Geluid dat is gemixt voor Spatial Audio of Dolby Atmos klinkt vol en je bent aanwezig in het geluid. De lage tonen zijn niet goed vertegenwoordigd door het ontbreken van een subwoofer, maar dit wordt redelijk verhuld.
Bij geluid dat niet is voorbereid voor de surround sound ervaring, zoals bijvoorbeeld YouTube content klinkt vlak en hol. Ik heb ook een Sonos Arc surround set en zelfs als ik daarbij de Sub uitschakel heb ik deze ervaring van vlak geluid niet. De Sonos surround set lijkt de aangewezen concurrent voor de Quad, maar daarbij had een subwoofer in de prijs moeten zitten.
Muziek is door de stereo splitsing superieur aan een soundbar en daar wint deze Sony set naar mijn mening zeker.
Ik hoop dat Sony door middel van software tweaks deze set naar het volgende niveau kan tillen.