MSI B650 Gaming Plus WiFi Review
13 juni 2024, laatste update op 13 juni 2024, 143 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb de MSI B650 GAMING PLUS WIFI getest en ben erg onder de indruk. Het moederbord ziet er strak uit en voelt stevig aan, met een zwart ontwerp en rode accenten. De installatie was eenvoudig dankzij de duidelijke handleiding en goed gepositioneerde slots. Met ondersteuning voor DDR5-geheugen en uitstekende prestaties, zelfs bij overklokken, draait mijn systeem soepel. De ingebouwde Wi-Fi 6E en 2.5G LAN zorgen voor snelle, stabiele netwerkverbindingen. Hoewel de geluidskwaliteit via de Realtek ALC897 chip goed is, zijn er betere opties beschikbaar. Het enige echte minpunt is het beperkte aantal PCIe 4.0 M.2 slots. Al met al is dit moederbord een geweldige keuze voor gamers en pc-enthousiastelingen die op zoek zijn naar betrouwbare prestaties en toekomstbestendigheid.
Pluspunten
- Geweldige Prestaties: Of ik nu game of werk, het moederbord houdt alles stabiel en snel.
- Top Connectiviteit: De Wi-Fi 6E en 2.5G LAN maken echt een verschil in netwerkprestaties.
- Toekomstbestendig: Met ondersteuning voor de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie CPU's en PCIe 4.0, zit ik voorlopig goed.
Minpunten
- Audiochip: De geluidskwaliteit is goed, maar er zijn betere opties beschikbaar in dezelfde prijsklasse.
- Beperkte PCIe 4.0 M.2 Slots: Er is maar één PCIe 4.0 M.2 slot, wat een beetje beperkend is als je van plan bent meerdere snelle NVMe SSD's te gebruiken.
Eerste Indruk
Ik heb onlangs het MSI B650 GAMING PLUS WIFI moederbord in handen gekregen en ik moet zeggen, het ziet er meteen indrukwekkend uit. Het zwarte ontwerp met rode accenten is strak en past perfect bij mijn gaming-setup. De bouwkwaliteit voelt stevig aan, wat altijd een goed teken is.
Prestaties
De prestaties van de MSI B650 GAMING PLUS WIFI hebben me echt verrast. Mijn systeem draait super soepel, zelfs als ik meerdere zware applicaties tegelijk gebruik of games speel op hoge instellingen. De VRM's blijven koel, wat zeker helpt bij het stabiel houden van de prestaties, zelfs als ik probeer te overklokken.
Wat ik echt waardeer is de ingebouwde Wi-Fi 6E en de 2.5G LAN-poort. Mijn internetverbinding is super stabiel en snel, wat een groot verschil maakt bij online gaming en het streamen van content. De geluidskwaliteit via de Realtek ALC897 chip is prima, hoewel er betere opties op de markt zijn. Maar voor mijn dagelijkse gaming en mediaconsumptie voldoet het meer dan genoeg.