€ 25,99 bij bol Plaza

Remnant 2, PS5 Review

15 mei 2024, laatste update op 15 mei 2024, 114 views Rapporteer

TLDR onderaan. Technische review met Ryzen 5 7600 + 7800 XT.

Prima game voor op gamepass. Vond het 1e deel niet te doen, het 2e deel speelt veel beter, uren vermaak mee gehad na 1e keer booten.

De game is moeilijk, ik speel op één moeilijkheidsgraad hoger. Je wordt geacht terug naar je hub te gaan en je wapens te upgraden en perks (mini skills die in battle met F geactiveerd worden) te kopen, naast je equipment upgraden. In die trend geeft het dan ook elementen van een roguelike waarbij je telkens tegen een muur loopt. Als je van wrictie houdt is dit de game voor jou.

Ik zocht een moeilijke shooter als een soort aim trainer en deze game krabt de jeuk op dat plekje.

Pluspunten

• FSR 3 + Frame generation
  • Unreal engine 5
  • Veel beter deel 1
  • Uitdagend
  • Setting

Minpunten

• Game schreeuwt "Hub Shooter"
  • Geen hipfire (=melee) & block
  • Verhaal

Dit is een genereuze 4 sterren, vind 3/5 ook weer te laag.

Ik geniet van FSR3 Quality + frame generation wat tijdens gameplay een zeer vloeiende ervaring geeft van zo'n 140 fps op een Ryzen 5 met 7800XT. Tijdens cutscenes kan je het soms wel zien, maar aangezien dit een fast pace shooter is wat gaat om reactie en aim, wegen de voordelen tegen de soms wat funky artifacts in cutscenes op.

Gameplay is bruut, met een soort paarse duistere energie die vijanden bezit. Weak points zijn aangegeven in rood, waarbij goed aimen wordt aangemoedigd.

Dit is wel echt een game waarbij ik merk dat mijn GPU van de laatste generatie aan de grenzen zit. En deze game is voor mij ook de enige die "justified" om met FSR te spelen, omdat bv bij Cyberpunk 90 fps voldoende is, en vond dat hier te weinig.

Om met FSR 3 + Frame Generation 140 fps te krijgen op 1440p blijkt dat deze game grafisch intensief is, wat is terug te zien aan de detaillering in de omgeving. Ik schat dat dit de grafische tax achter Unreal Engine 5 is. Vind het zelf leuk om met de laatste technologieën te spelen die uitkomen, nu ben ik ook weer benieuwd naar de upscale technologie van Nvidia en de toekomst van gaming.

Ok terug naar de gameplay, mechanisch vind ik dat er ook wat mankementen zijn. Ik stoor me nog steeds aan het feit dat je niet kan hipfire'en met LMB (Left Mouse Button). Je gebruikt dan automatisch je mes en dat voelt contra intuïtief, je verwacht dat je gewoon tijdens movement, om bijvoorbeeld na het rollen naar achter te kunnen schieten met hipfire als er een enemy dicht achter je zit. Dit kan dus niet en dan ga je je melee animatie in, wat kut is.

Er is ook geen block knop, wat je aanzet om constant in beweging te blijven, wat gecompenseerd wordt met unlimited stamina buiten combat (zodra je agro pakt wordt stamina limited) maar mis een mechaniek zoals bij Jedi:Survivor, waar je ook projectiles terug kan kaatsen. Dit maakt de gameplay meer laid back en smooth, en denk ik ook meer geschikt voor controller omdat een muis wel kordaat werkt om snel om je heen te kunnen kijken, want flanks en teleports van enemies achter je zijn een veelvoorkomend verschijnsel bij een mini boss die ik early game regelmatig tegenkom.

De UI is ook sterk verbeterd tov het 1e deel, met markers in scherm waar je wat kunt doen. Als je bv terug naar je hub gaat om je equipment te upgraden, dan geeft de game een embleem voor de npc waar je dat kan doen. Aangezien er meerdere andere shops zijn heb je direct een oriëntatie punt wat voor effectieve navigatie zorgt.

TLDR:
Uitdagende schooter met de laatste technische snufjes, voelt als een UE5 showcase. Deze game heeft me laten zien wat de meerwaarde is van FSR3 Quality + Frame Generation, met zo'n 140 fps (Ryzen 5 7600 boxed + 7800 XT). De game laat in mijn mening wat steekjes liggen qua controls en mechaniek maar heb me zeker uren vermaakt na de 1e bootup wat ik niet kon zeggen van het eerste deel.

In het genre van fps is dit een unieke weg die deze developers in slaan, met een "souls like" shooter, waarbij dit deel met paal en water boven het eerste deel staat, die ook niet slecht is ontvangen (alhoewel ik die zelf snel weer van mijn pc had gehaald).

Ik denk als deze studio meer resourses krijgt ze echt een dijk van een game kunnen neerzetten, als ik zie hoeveel progress ze hebben gemaakt met deel 2.

Heb jij ook een Remnant 2, PS5?