Audeze Maxwell Wireless Gaming Headset (Playstation) Review
1 mei 2024, laatste update op 1 mei 2024, 576 views
Rapporteer
Product gekocht
Top-geluid voor een nomale prijs als je hem vergelijkt met goede hoofdtelefoons. (Focal, Sennheiser, Audeze, HifiMan)
Comfort is 'ok', niet slecht, niet goed.
batterijduur is fenomenaal.
uitgebreide EQ werkt goed.
Pluspunten
- Geluid
- Batterijduur
- draadloos Bereik
- uitegebreide EQ
- GAME-CHAT Mixer
Minpunten
- Zwaar
- Bulky
- Comfort
- Contact-geluid*
- Fragiele Technologie*
ik gebruik deze headset voornamelijk om te gamen en muziek achter de pc.
in een kantooromgeving is de passieve noisecanceling middelmatig. voor mij is dit voldoende, als iemand zn stem verheft en mn naam zegt, zal ik dit wel opmerken. wil je echt compleet van de wereld in je eigen zone zitten kan je beter voor een Sennheiser of een Bose kiezen.
de EQ is goed instelbaar, let wel op met de bassboost als je luid luistert, het is niet de bedoeling dat je de bass heel hoog zet en ook EDM op standje 11 luistert, de planar technologie is fragiel en kan beschadigd geraken hierdoor. zelf vind ik dat maxxwell goede bass heeft, en verassend genoeg ook subbass heeft. iets wat weinig goede hoofdtelefoons hebben.
*Contact-geluid: tijdens het bewegen/wandelen kan je je eigen voetstappen horen in de headset, dit is een doffe thump, dit maakt de headset niet zo geschikt als je de headset onderweg gebruikt waar je veel moet wandelen.
ik vraag me af of je op het openbaar vervoer misschien hierdoor ook harde stoten/vibraties van het voortuig kan horen.
* Planar drivers zijn fragiel, overdriven hebben ze niet graag, ook drukverschil door hard op de schelpen te slaan of duwen als je de headset op hebt kan de driver beschadigen. dit is niet een hoofdtelefoon om in je tas te gooien of voor een tiener op een speelplaats.
hiervoor gebruikte ik onder meer:
- Focal Elegia
- Philips Fidelio L2
- Philips Fidelio X1
- Sennheiser XM3
- Sennheiser Momentum
en tientallen hoofdtelefoons gestest door de jaren heen, veel gekocht en weer verkocht.
** de Focal Bathys heb ik kort getest op een beurs, en ik was niet onder de indruk van deze hoofdtelefoon voor zijn €700 prijskaartje, in mijn ogen is deze Maxwell een veel betere aankoop.
zelf droomde ik al een tijdje om de Focal Clear MG te kopen achter de pc. maar €1500 is gewoon te duur. toen ik de maxwell op een lan gehoord had, was ik direct overtuigd.