MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI Review
23 maart 2024, laatste update op 23 maart 2024, 104 views
Rapporteer
Product gekocht
Betrouwbaar moederbord, met DDR 5 , 4 gekoelde M2 connectors en ook een PCle 5.0 x 16 slot.
Bevat veel USB poorten: USB A, USB 3.2 gen 1 en ook USB C gen 2x2 met 20 Gbps on board.
Geen RGB toeters en bellen, een snel board voor Intel 12-14e generatie, dus voor mij een prima keus met uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.
Geen ervaring op assemblage, dat heb ik bij Azerty laten doen.
Pluspunten
- Wifi 6.0 + 2,5 Gbps Lan (Snel)
- 4 Gekoelde M2 connectors + 7x Sata
- 6x USB 3 Gen 1 + 2x USB 3 Gen 2 (C) en 4x USB A
- Goede audio codec
- Support 12-14e generatie Intel
- DDR5 - 7200 (OC)
Het moederbord is al sinds eind 2022 op de markt. Nergens kom ik slechte reviews tegen over dit moederbord. Ik ben geen gamer, maar als fotograaf, laat ik een nieuwe PC bouwen, waarbij ik zelf de componenten selecteer. Met dit snelle moederbord met veel USB aansluitingen en snel geheugen (DDR5- 6600 OC) heb ik een processor gezet van de 14e generatie Intel I5, eventueel in de toekomst te vervangen naar een sneller exemplaar. Dit geldt ook voor een grafische kaart, met een PCle 5.0 slot kan dat eventueel zonder problemen gewijzigd worden.
Kortom een degelijk moederbord waarmee ik ook in de toekomst nog veel plezier aan kan beleven.
De basis van je PC moet goed zijn!
De Wifi 6.0 en bluetooth 5.3 zijn ingebouwd , evenals een goede 7.1 channel audio decoder Alc. 4080 Codec. Zodat ook een goed geluid gegarandeerd is.
Ik heb geen ervaring met de assemblage, dat heb ik bij Azerty laten doen.