Philips Hue Outdoor buitensensor Review
10 maart 2024, laatste update op 10 maart 2024, 165 views
Rapporteer
Product gekocht
Op zich prima sensor voor zover je dat kunt beoordelen na een week. Wat mij wel stoort is dat deze sensor niet direct koppelbaar is met de homey pro maar alleen via een hue bridge. Wat mij ook stoort is dat deze sensor geen mogelijkheid heeft om de grootste ergernis van dit soort sensoren te ondervangen, namelijk onterechte schakeling t.g.v. langsrijdend verkeer of beweging van bomen. Dat is wel wat ik zou verwachten van een slimme sensor.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Makkelijke montage
- Meet temperatuur
- Meet lichtsterkte
- Groot bereik
- Draadloos
Minpunten
- Te gevoelig
- Zichtbereik niet af te bakenen
- Lange uitschakel vertraging
- Werkt niet direct met homey Pro
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik gebruikte een halogeen schijnwerper voor het uitlichten van de oprit. Maar deze schakelde zo hinderlijk vaak dat dit irritant was en de halogeen lampen defect raakten. Deze nu vervangen door een Philips hue led schijnwerper in combinatie met deze sensor. De sensor blijkt niet direct gekoppeld te kunnen worden met mijn homey pro (2023) omdat mijn versie van de sensor nog niet wordt ondersteund. Daarom een hue bridge aan moeten schaffen. Dit werkt wel via homey, maar de Philips bridge lijkt een minder bereik te hebben. De sensor is extreem gevoelig en dat is niet fijn. Auto’s of fietsen welke binnen 1-2 tellen voorbij rijden worden herkend en daar is softwarematig niets aan te doen. Gewoon met tape de sensor afdekken. Storend vind ik dat na een activering de sensor nog 12 seconden actief blijft. Je kunt dus geen filter programmeren welke een lamp pas na 5 seconden onafgebroken activering inschakelt, om zo kortstondige verstoringen er uit te filteren. Tot slot valt mij op dat het niet duidelijk is wat nu bepaald hoe vaak de temperatuur en lichtsterkte worden geüpdatet. Ik ben nog niet zeker van de stabiliteit van de verbinding tussen de sensor en de bridge, de sensor knippert soms rood bij nadering en dat is niet normaal.