€ 799,- bij bol Plaza

ASUS Zenfone 10, 8GB ram, 256GB opslag Zwart Review

AltaaF4
14 februari 2024, laatste update op 14 februari 2024, 1.615 views Product gekocht

ASUS Zenfone 10, 8GB ram, 256GB opslag Zwart

De overstap van mijn trage Samsung A52 naar de ASUS Zenfone 10 was verfrissend. Met snelle prestaties, een compact ontwerp, een indrukwekkend camerasysteem en een lange batterijduur, overtrof de Zenfone 10 mijn verwachtingen. Het heeft bijna geen minpunten.
Kortom, een geweldige keuze voor wie een handzame telefoon zoekt.

Lees het uitgebreide review voor meer info en foto's

Pluspunten

• Geweldige batterij duur
  • Snapdragon 8 Gen 2
  • Video stabiliteit
  • Zen Touch
  • Oplader + kabel geleverd in doos
  • TPU Case voor beetje bescherming

Minpunten

• 2 versie updates max (Android 14 en 15)
  • 3 jaar aan security updates

Vanaf mijn oude Samsung A52, die traag en aan vervanging toe was, was de overstap naar de ASUS Zenfone 10 een verademing. Geen ONE UI meer, maar lekker stock Android met een vleugje van ASUS.

De Zenfone 10 heeft mijn verwachtingen overtroffen; het is snel, compact, zuinig met de batterij en heeft zelfs nog een AUX-poort die erg welkom is.

Een aantal Pluspunten:
- Het camerasysteem is echt next-level, vooral bij het filmen met ultra-stabiliteit en zelfs 8K-opnemen!
- De batterijduur is geweldig. Ik hoef me geen zorgen te maken over constant opladen; in tegenstelling tot mijn oude toestel heb ik meerdere keren twee volle dagen gehaald voordat hij in de ultieme spaarstand ging.
- Zonder hoesje is het materiaal super fijn, de telefoon glijd niet uit je handen en geeft een goede grip in de handen als je niet gebruik maakt van het hoesje.
- Zen Touch is een leuke functie op de telefoon die je niet vaak ziet. je kan de aan/uit knop bepaalde functies geven die leuk zijn zoals het switches van nummers op Spotify of segmenten overslaan op YouTube.

De Zenfone 10 doet me sterk denken aan mijn vorige OnePlus 6T, omdat beide telefoons vergelijkbare functies bieden, zoals het blokkeren van het gebruik van wifi of mobiele data van apps, evenals swipe-controls wanneer het scherm uit staat. Deze functies zijn erg handig en ik gebruik ze graag. Hierdoor hoef ik niet telkens mijn telefoon te ontgrendelen om de zaklamp aan te zetten.

Een aantal Minpunten:
- Het opladen is aan de wat langzamere kant (30W) en 15W draadloos.
- Sinds release zijn er maar 2 Android versie updates. 13->14 en 14->15 (toekomst).
- Max 3 jaar aan security updates. Ik ben zuinig met mijn telefoons en doe er graag zo lang mogelijk mee, dit is dus wel een minpuntje voor mij.

In ieder geval, als je op zoek bent naar een telefoon die "normaal past" in je broekzak en niet groter is dan een Casio-rekenmachine, is dit een geweldige keuze.

Heb jij ook een ASUS Zenfone 10, 8GB ram, 256GB opslag Zwart?

'en heeft zelfs nog een AUX-poort die erg welkom is.'

Aux poort? Neem aan dat je daarmee de headphone jack bedoelde?
Ja dat bedoelde ik inderdaad. Te veel gewend aan de AUX ingang op mijn autoradio.