€ 57,90 bij bol

HyperX Cloud III Zwart/Rood Review

12 december 2023, laatste update op 12 december 2023, 7.994 views Rapporteer

Notitie: Ik heb de HyperX Cloud III aangekocht nadat ik voorheen een Corsair HS70 Bluetooth (Wireless) headset had. Deze is kapot gegaan en ik heb sindsdien via Alternate Nederland een nieuwe headset aangekocht voor een actuele prijs op de datum van aankoop.

Na de HyperX Cloud III ongeveer een week in gebruik te hebben heb ik een korte en krachtige review kunnen opstellen over het product.

Pluspunten

• Uitstekende audiokwaliteit
  • USB-A, USB-C en 3,5mm verbinding
  • Equalizer en microfoon instellingen via HyperX ngenuity software

Minpunten

• Standaard 3,5mm kabel vrij kort (zonder extensiekabel)
  • Audiokaart voor USB-A & USB-C verbind via de 3,5mm kabel

Ter toelichting: Ik heb in december 2021 een Corsair HS70 Bluetooth headset aangekocht voor ongeveer 110 euro bij Alternate Nederland. Na ongeveer een jaar en 9 maanden is een van de oorschelpen afgebroken van het aluminium chassis en daardoor werkte de headset niet meer naar behoren. Ik heb ter gevolgen daarvan via Alternate op 7 december 2023 deze HyperX Cloud III aangekocht voor ongeveer 99 euro.

Voordat ik de HyperX Cloud III aankocht heb ik een review en hands-on bekeken op YouTube van een populair electronika review kanaal. Deze beschreef de HyperX Cloud III als "het werkt gewoon." Na ongeveer een week de HyperX Cloud III in gebruik genomen te mogen hebben ben ik het hier volledig mee eens.

Voor 99 euro had je tot een paar jaar geleden wellicht een stuk meer kunnen halen dan wat je hedendaags kan halen. Voor 99 euro is de HyperX Cloud III geen slecht aanbod. Hoewel er geen benoemingswaardige features of baanbrekende mogelijkheden mee worden gemaakt, maakt dat de HyperX Cloud III niets minder waard.

De HyperX Cloud III is gebouwd van stevig aluminium (denk daarbij aan het frame van de hoofdband en de aluminium verleningsstukjes bovenop de oorschelpen). Dit maakt voor een stevige bouwkwaliteit die voor deze prijs niet op veel andere plekken te vinden is. Hoewel mijn vorige headset van 110 euro ongeveer dezelfde bouwkwaliteit had, was deze wel een stukje duurder.

Qua audio kwaliteit ben ik zeker wel te spreken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de HyperX Cloud III met name alleen gebruik via de standaard 3,5mm kabel en niet met de inbegrepen USB-A of USB-C kabel (Ja, dat klopt! Je kan deze hadset via USB-A, USB-C en 3,5mm jack verbinden). Ik ben geen audio engineur dus ik kan niet spreken over de audio kwaliteit vanuit het perspectief van een engineur die met audio werkt als een baan. Ik vind het voor een consumenten georienteerd audio product zeker geen verkeerde kwaliteit. Het volume is uitstekend, de low & high-end geluiden komen goed naar voren en de mids zijn voldoende.

Al met al een uitstekend apparaat voor zijn prijs, ook zonder de bijgeleverde audiokaart en audiokabel en zonder de HyperX ngenuity software.

Heb jij ook een HyperX Cloud III Zwart/Rood?

Dank u voor uw contributie.
Ik ben nieuwsgierig naar de kwaliteit van de microfoon.
En hoor je het kraken als je onderdelen beweegt?

mvg fmr
Ik gebruik zelf een externe microfoon (een Blue Yeti X), dus heb een enkele keer de geïntegreerde microfoon gebruikt. Wat ik daar van herinner is dat de geïntegreerde microfoon wat laag in volume is en dus via de HyperX software verhoogd moet worden (al is dit subjectief aan persoonlijke mening).

Kraken tijdens beweging van de headset heb ik zelf niet meegemaakt en ik vermoed dat dit geen veel voorkomend probleem zal zijn (als het uberhaupt voorkomt).
Dank u!!! ik weet nu voldoende :)

en ondertussen had ik ook deze review gevonden (voor anderen die dit lezen en meer willen weten)
youtube.com/watch?v=AwE4jMw5RCM