AVM FRITZ!Smart Thermo 302 Review

Rocketman
11 december 2023, laatste update op 11 december 2023, 258 views Product gekocht

AVM FRITZ!Smart Thermo 302

Mooi en betrouwbaar product

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Veel instelmogelijkheden
  • Thermostaatwerking is uitstekend
  • Mooie vormgeving
  • Batterijen gaan lang mee

Minpunten

• Aankoopprijs, die inmiddels gezakt is naar een acceptabel niveau

Ik gebruik twee exemplaren in de badkamer. Eén is aangesloten op een handdoekradiator en de andere op een Jaga convector. Deze twee thermostaten werken als één groep en zorgen ervoor dat de badkamer op vooraf ingestelde tijden verwarmd wordt. Dit werkt erg goed en ik heb er geen omkijken meer naar. De verbinding gaat via het dect systeem van de Fritzbox 5790 en dat is veel stabieler en betrouwbaarder dan een wifi verbinding.

Heb jij ook een AVM FRITZ!Smart Thermo 302?

Even voor mijn nieuwsgierigheid, wat haal je precies over via DECT? Ik neem aan dat de kranen zelf een programma draaien?
De instellingen. Dus als je een thermostaat omhoog zet, gaat de andere vanzelf mee. Maar ook de tijdsschakelingen.

Ik heb er zelf wat thuis, boven op de kinderkamers en in de keuken/hal. Ze zijn echt supersimpel te programmeren met een Fritz, maar integreren ook goed met Home Assistant.

[Reactie gewijzigd door SkiFan op 28 juli 2024 23:09]

Ok, nice. Ik kende DECT nog niet voor smarthome communicatie.
Fritz gebruikt het ook voor lampen en schakelaars. Werkt feilloos. Mijn Fritzbox hangt in de kelder onder een dikke betonlaag. Op de 2e etage vindt ie probleemloos de apparaten. En als het een probleem is hebben ze ook nog een dect-repeater.

Wordt niet door ze betaald overigens, maar het spul werkt gewoon goed.
Had even gekeken, er is niet heel veel (lamp, schakelaar, thermostaat). Maar deel je enthousiasme over Fritzbox. Hier hangt al bijna 10 jaar een 7490 als een zonnetje te draaien.
Het programma wordt gedraaid vanuit de Fritzbox via DECT. Daar kan je ook van alles instellen, zelfs een automatische uitschakeling van de hele groep als er een raam opengaat tijdens een verwarmingscyclus.
Ik heb ook een Fritzdect 200 lichtschakelaar bij mijn tuinhuis op 30 meter afstand die feilloos werkt. Ook op vele manieren instelbaar via het menu in de Fritzbox.Hij geeft zelfs de buitentemperatuur aan.
Wordt de cv-ketel ook aangestuurd? Volgens mij werkt dit alleen als de cv-ketel aan is?
Nee, de ketel wordt niet aangestuurd. Inderdaad, alleen als de ketel brandt doet de thermostaat zijn werk.