/m/215060/1R0kYtj51Kb4IMYuGBn7e0HlvIY8sMc65WLMTFYYvADrBFuwpZ.png?f=620xauto)
Het spel
The Crew Motorfest wat ooit bedoeld was als een dlc voor The Crew 2 is een beetje verloren gegaan omdat het tegelijk uitkwam met andere grote releases, wat heel jammer is want het is gewoon een vermakelijk spel dat er ook nog eens goed uitziet. Ik heb zelf The Crew 1 & 2 gespeeld, waarvan ik The Crew 2 persoonlijk echt waardeloos vond en de besturing ook echt heel slecht was. Daarom ben ik ook heel blij dat The Crew Motorfest een fijnere besturing heeft die tussen arcade en simulator in zit, hierdoor speelt het namelijk heel ontspannen weg. Helaas heb je als speler soms wel last van hier en daar een paar frame drops maar ze zijn gelukkig niet heel storend, want het komt nou net weer niet zo vaak voor.
/m/215060/1R0kYtqpcA0WrbvMAYlVPe479VvrGcoLvGRFpxAMm7XxlMyBvS.png?f=620xauto)
De wereld
Dit spel bevat een open wereld die zich afspeelt op het eiland O'ahu in Hawaii waarin je als speler echt overal heen kan en je zelf de keuze hebt om te doen wat je wil, want als je gewoon wil genieten van de omgeving en wil rondrijden in je favoriete auto dan kan dat. Natuurlijk moet je wel geld hebben om je favoriete auto te kunnen kopen en daarvoor moet je dan wel events doen, wat ook niet zo gek is. Ondanks dat het eiland in de game iets verkleind is en van mij wel wat groter had gemogen, word de game-ervaring hierdoor niet beïnvloed .
:strip_exif()/m/215060/1R4ZhfkyDOgTNKxQP3X8e9RxvaCiL7aOzfonnDlpaViUIHNDAz.jpeg?f=620xauto)
Events ook wel playlists genoemd
Er zijn veel verschillende events die je kan vrijspelen in The Crew Motorfest genaamd de playlists, die elk kunnen worden omschreven als een minicampagne met thema-race- en rij uitdagingen. Je krijgt vanaf het begin de beschikking over 15 verschillende playlists, deze afspeellijsten bestaat uit ongeveer zeven tot acht races, zij missies en andere kleine maar leuke uitdagingen. Ze hebben ook allemaal een ander thema, zoals off-road, elektrische auto's en driften.
Zoals ik hierboven misschien al een beetje verraadde heeft elke playlist zijn eigen verhaal die op een leuke manier word verteld wanneer je eraan begint, maar ook tijdens de races of andere activiteiten word er soms nog het een en ander verteld over afkomst van een auto of hoe hij gemaakt is tot aan leuke feitjes. Ik vind dit persoonlijk wel heel leuk gedaan want je leert zo ook nog iets over de geschiedenis van auto's.
/m/215060/1R0kYszzGlNXNPwF4alRhV24KMp0aEbB8uVT6LtjKx8Ag5VTqm.png?f=620xauto)
Multiplayer
Wisten jullie wel dat de naam ''The Crew'' ontstaan is uit het idee dat je in de multiplayer met andere mensen online kan gaan spelen? Over dit feitje las ik toen ik bezig was met het schrijven van deze review, dus ik ben net zo verrast als jullie!
Als je rondrijdt in de open wereld zie je de andere mensen als een Ghost rondrijden en je kan gelukkig niet met elkaar in botsing komen hierdoor, dit kan natuurlijk wel als in elkaar lobby zit. Maar dan kan je ook tegen elkaar racen of andere activiteiten doen, ik heb zelf geen ervaring met de multiplayer aangezien ik dit spel puur voor de single player heb gekocht dus daar kan ik ook niet veel over vertellen.
/m/215060/1R0kYt5R6ePqqbP3uhvbVJgMNnv1gU169neIO2eKdpQ0uQNAGz.png?f=620xauto)
Verschillende auto's
Je hebt bij The Crew Motorfest als speler de keus uit meer dan 600 verschillende voertuigen, de keuze varieert van straat / super auto's naar boten, vliegtuigen en ook formule 1 auto's. Wil je even switchen van een straatauto naar een vliegtuig? Met een druk op de knop kan je zo opstijgen en lekker door de lucht vliegen, ben je dat flauw? Dan switch je als speler toch gewoon weer om naar een boot om lekker over het water te scheuren of toch maar weer terug de weg op met je favoriete auto? In The Crew Motorfest kan het allemaal met een druk op de knop!
Spelers krijgen de mogelijkheid om hun auto's op veel verschillende manieren te tunen en optimaliseren. Hoewel de talloze aanpassingsmogelijkheden overweldigend kunnen zijn, kun je, zodra je de aanpassingen van de Pro-instellingen begrijpt, de rijeigenschappen en snelheid van elk voertuig verbeteren.
:strip_exif()/m/215060/1R4Zhf2zSESKVqFRqoh4EZBRhu8zIaMELZvcJWKdVr2WRLU2ec.jpeg?f=620xauto)
Fotomodus
Gelukkig zien we dit steeds meer wanneer spellen worden uitgebracht, want een fotomodus is echt wel een geweldige functie die onmisbaar is geworden in spellen voor mij. Gelukkig beschikt The Crew Motorfest hier ook over want Ik vind het soms echt heerlijk om prachtige shots te maken tijdens het spelen, zoals je misschien dan ook al zou verwachten zijn alle foto's in deze review ook door mij gemaakt.
Fotomodus is met een druk op de knop te openen en vanaf daar heeft de speler oneindig veel mogelijkheden om de foto naar eigen wens te maken, dan zou je kunnen denken aan het aanpassen van de tijd, moment van de dag, de belichting of misschien de camera compleet vanuit een andere hoek. Alles voor het perfecte plaatje waarop jou favoriete auto / motor / vliegtuig of boot dan staat.
/m/215060/1R0kYsADv0E0AS0IQTpkTVxP4CvKfXdvaqG6gbl56B8JD109tF.png?f=620xauto)
De Crew Motorfest is een vermakelijk spel wat ontspannen wegspeelt door de fijne besturing, er valt genoeg te ontdekken in deze grote open wereld naast de events en andere activiteiten. Mocht je daarop uitgekeken zijn kan je altijd nog gaan rondtoeren in je favoriete of net gemaakte voertuig en gaan stoeien met de fotomodus om zo prachtige foto's te maken die je dan weer kan delen met je vrienden.