Audeze Maxwell Wireless Gaming Headset (Playstation) Review
De Audeze Maxwell headset biedt een fenomenaal geluid voor zowel gaming als entertainment. Het is een aanzienlijke upgrade van de Audeze Penrose, met opgeloste connectiviteitsproblemen en verbeterde geluidskwaliteit. De 80 uur batterijduur is indrukwekkend, en de bouwkwaliteit is top. De enige nadelen zijn het gewicht en de onderpresterende microfoon, maar over het algemeen is de Maxwell naar mijn mening momenteel een van de beste gaming headsets op de markt.
Pluspunten
- Prachtig geluid (Planar-magnetic driver)
- Goede geluidsisolatie
- Batterijduur (80 uur!)
- Bass
- Zowel voor gaming als voor muziek / entertainment geschikt
- Prijs / kwaliteit verhouding
- USB C
- Ik kan zo nog wel even doorgaan maar ervaar het maar gewoon!
Minpunten
- Software
- Zwaar
- Microfoon (voor deze prijscategorie)
- Slecht voorradig / leverbaar
De Audeze Maxwell headset is absoluut indrukwekkend. Of je nu gamet of van entertainment geniet, deze koptelefoon levert verbluffend geluid. Voor mij was dit een aanzienlijke upgrade van mijn Audeze Penrose, en ik was meteen onder de indruk. Een van de grootste verbeteringen is de connectiviteit. Vroeger had ik last van problemen, maar die zijn nu verleden tijd, wat de algehele ervaring aanzienlijk verbetert.
Het geluid van de Maxwell is gewoonweg subliem. Elk detail komt tot leven, waardoor games en films een meeslepende belevenis worden. De 80 uur batterijduur lijkt misschien overdreven, maar in de praktijk kan dit zelfs langer zijn. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over regelmatig opladen (USBC).
Wat betreft de bouwkwaliteit, deze headset is solide en duurzaam. Hij voelt premium aan en gaat duidelijk lang mee. Dat gezegd hebbende, hij is wel redelijk zwaar. Dit kan na lange sessies enigszins vermoeiend worden, maar voor de kwaliteit van geluid die je ervoor terugkrijgt, is het de moeite waard.
Je hebt twee versies van deze headset: PlayStation & Xbox. De enige verschil is dat de Xbox variant out of the box met Dolby Atmos licentie komt. Gezien ik deze licentie al bezit, vond ik het niet nodig de Xbox variant aan te schaffen.
de enige echte minpunten zijn de microfoon en software. Voor de prijs van de headset had ik meer verwacht. De prestaties van de mic zijn niet super en kunnen teleurstellend zijn voor mensen die bijna 400 euro betalen voor een headset. Hoewel de software flink verbeterd is, ben ik wel een beetje jaloers op Sonar (steelseries). De software werkt een beetje buggie.
Al met al is de Audeze Maxwell momenteel een van, zo niet dé beste gaming headset op de markt. Het geluid is verbluffend, de connectiviteit is top, de batterijduur is uitstekend en de bouwkwaliteit is indrukwekkend. Ja, hij is wat aan de zware kant en de microfoon kan beter, maar als je op zoek bent naar een eersteklas gamingervaring, is dit de headset die je moet overwegen en is hij zijn prijs dubbel en dwars waard!