In de zomer van 2022 dit mooie apparaat van sage gekocht bij mediamarkt voor 1029 euro. na een tijdje een Nescafé dolce gusto en een Delonghi icona vintage portafilter machine te hebben gehad dachten we laten we een mooi en goed apparaat kopen voor echte Italiaanse espresso. Je kan alle soorten koffie maken. de stoompijp met automatische functie werkt wel alleen goed met volle melk dan kan je basic latte art maken met half vol en magere melk wordt dit lastiger. Je kan het zelf ook doen handmatig dan krijg je nog betere microfoam gestoomde melk. De machine lijkt van rvs te zijn gemaakt maar als je goed kijkt en de lekbak welke is voorzien van een uitgang voor de 3way solenoid valve, uit het apparaat haalt is de basis en het geraamte van de machine van plastic en zit er een laagje RvS omheen. Toen ik de zetgroep ging reinigen en het metalen schroefje loshaalde om achter het metalen zeefje schoon te maken kom je erachter dat de gehele zetgroep van plastic is. Best apart voor een apparaat van 1029 euro maar oké tot nu to overheerlijke espresso
Na een tijdje op internet verschillende forums te hebben gelezen hoe je het meeste uit het apparaat kan krijgen met verschillende tools kwam ik vele klachten tegen over de sage espresso machines niet alleen de barista touch maar eigenlijk de hele lineup. Maar oké bij ons niks aan de hand dus ik dacht het zal wel. Tot op een doordeweekse dag vroeg in de ochtend om 6 uur ik naar beneden liep om een lekkere cappuccino te maken drukte ik de aanknop aan, normaal gesproken krijg je een korte piep waarna het scherm aangaat en je binnen een paar seconden kan gaan beginnen met koffie maken maar geen opstart alleen een 10 seconden lange piep. Hij ging niet aan niks. Dan denk je echt …….
Toen hebben we het apparaat opgestuurd naar sage hun reparatie service punt (in Duitsland Frank windhorn heet het ) na drie weken wachten krijg je het apparaat terug en jawel met schade. Toen weer contact met sage en werd het apparaat vervangen door sage. En toen begon de ellende pas. Alle volgende apparaten hadden allemaal het zelfde opstart probleem en na denken dat het aan je stopcontact ligt zelfs maar het stopcontact vervangen en ook op meerdere plekken in de keuken geprobeerd maar echt niks werkte om het apparaat normaal te laten functioneren.
Als je op internet leest van andere eigenaren van dit apparaat en dan kom je erachter dat er meerdere mensen klachten hebben over het apparaat, de bonenmaler gaat vaak stuk, de temperatuur sensor voor de melk gaat vaak kapot waardoor error 05 ontstaat.
Dit is nog niet eens bij ons gebeurd maar ik ben bang als we dit apparaat houden dat er meer problemen komen. Lekkages en verstoppingen of vast gelopen solenoids worden vaak gemeld.
Ook worden gesmolten plastic zetgroepen soms nog wel gemeld door gebruikers.
Het apparaat kan alleen gerepareerd worden door sage erkende reparateurs. Sage doet alsof zij premium koffie apparaten maken, maar de sage machines worden goedkoop in China geproduceerd en ze proberen je af te leiden met “designed in Australia” en de “Italian 15 bar pump” oftewel een goedkope luide vibratie pomp zoals in vrij wel alle koffieapparaten behalve hele dure espresso machines zit. buiten Europa is Sage appliances Breville. als je dan zoekt maar dan als Breville vind je nog meer problemen. bijvoorbeeld over de nog duurdere Oracle touch dat blijkt helemaal een onbetrouwbaar ding te zijn als je een ontkalk cyclus doet kunnen de boilers en temperatuur sensoren kapot gaan, en je raadt het al heel duur om te repareren. dan weer terug naar de barista touch, het is een mooi ding om te zien maar het is de 1000 euro plus prijs niet waard.
Nu na 5 machines en anderhalf jaar later met alleen maar problemen heb ik eindelijk de koop kunnen ontbinden zonder de klantenservice van sage wat een slecht bedrijf is dat zeg, je kan ze amper bereiken en als het lukt duurt het 2 a 3 dagen. Met dank aan de mediamarkt is het gelukt om mijn geld terug te krijgen en van dit wanproduct af te komen.
blijf weg van deze machines en dus niet alleen de barista touch maar alle sage espresso machines. Als je problemen wilt voorkomen