Lenovo Yoga Slim 6 14IAP8 (82WU008AMH) Review

31 augustus 2023, laatste update op 31 augustus 2023, 285 views Rapporteer
Product geleend 0

Een kleine laptop, ideaal voor onderweg. Geluid valt mij niet tegen (Dolby Vision Atmos). Lightroom draait soepel. RAW bestanden slikt hij als zoete koek. Beeldscherm en kleurendiepte zijn perfect voor fotobewerking. Muziek draait tijdens het fotobewerken lekker door en de beeldkwaliteit is goed. De processor van 2.1 Ghz en de 16GB werkgeheugen zijn genoeg voor wat hij moet doen.

Pluspunten

• Kleuren en helderheid beeldscherm
  • Kan multitasken en fotobewerken
  • Geluid built in speakertjes
  • Toetsenbord
  • Batterijduur

Minpunten

• Glanzend beeldscherm
  • Geen built in kaartlezer

Ik mocht deze laptop enkele weken testen. Een kleine laptop, ideaal voor onderweg. Het opladen gaat lekker snel. Instellen gaat goed en makkelijk. Dan de test. Het touchpad vind ik wat gevoelig, waardoor ik de meeste gestures snel heb uitgeschakeld. Hij deed regelmatig iets wat ik niet wilde, zoals overschakelen naar een ander scherm. Ik mis die gebaren overigens niet. De ingebouwde camera heeft een prima kwaliteit voor een laptopcamera met beeldbellen. De camera app werkte niet helemaal goed bij mij. Als muziekliefhebber heb ik natuurlijk direct het geluid getest en dat viel mij niet tegen (Dolby Vision Atmos). Als je je boxje vergeten bent kun je alsnog goed uit de voeten met de built in speakers. Tuurlijk mist de diepte en de bass, maar voor zo’n klein laptopje ben ik tevreden. Ik houd ook erg van fotograferen en ben dus blij te ontdekken dat Lightroom soepel installeert en draait op deze Lenovo. De RAW bestanden slikt hij als zoete koek. Ook het overzetten vanaf mijn geheugenkaart gaat in een ogenblik, heel fijn. Beeldscherm en kleurendiepte zijn perfect voor fotobewerking. De muziek draait tijdens het fotobewerken lekker door en de beeldkwaliteit is erg goed. Het is geen touchscreen, dat vind ik persoonlijk wel jammer, maar hierdoor bespaar je ook vetvlekken. De processor van 2.1 Ghz en de 16GB werkgeheugen zijn echt genoeg voor wat hij moet doen. Ik weet niet hoe het gaat als de laptop zelf voller zou raken met bestanden, daarvoor heb ik hem te kort getest.

Heb jij ook een Lenovo Yoga Slim 6 14IAP8 (82WU008AMH)?

Geluid valt mij niet tegen (Dolby Vision Atmos)
Dolby vision is dolby's hdr techniek
Dolby atmos die voor geluid