Ik ben het volledig met @
msnarf eens, ik heb ook een (korte) review achtergelaten van een stereopaar Homepods van de 2e generatie en hoewel ik wist dat het deels marketing was en ik op zoek was/ben naar een acceptabele vervanging van mijn 2 vloerstaande speakers, moet ik erkennen dat ook ik het een bullshit artikel vind.
Ze benoemen bij de nadelen niks over het geluid behalve dat sommige concurrenten een directer geluid geven. Hun eerste pro is "Natural, solid and energetic sound". Nou, als er iets is wat ik dit geluid NIET toedicht dan is het wel deze 3 woorden.
Het is bass-gericht, bij sommige bronnen klinkt het acceptabel, maar nooit ruimtelijk, nooit energiek en zeker nooit natuurlijk. Het klinkt heel erg digitaal als je dan snapt wat ik bedoel. Ik ben overigens geen specialist op audio gebied, maar noem mezelf wel audiofiel in die zin dat ik wel het gehoor voor de fijnere audiosystemen heb. Zo hoor ik ook duidelijk (met de juiste speakers of hoofdtelefoon) verschil tussen streaming audio kwaliteiten met wat zowel Spotify als Apple Music standaard bieden en daar tegenover de lossless variant die Apple ook in hetzelfde abo biedt. Dat verschil hoor ik niet op de Homepods wat duidelijk aangeeft dat deze erg beperkend zijn in hun vermogen om een rijkelijk audiobeeld te produceren.
Ik weet dat je niet teveel mag verwachten van €350 kostende speakers (€700 in paar), inmiddels ben ik er ook achter dat praktisch alle soundbars mij niet aanstaan en ik het geluid allemaal erg bedroevend vind, dus mijn conclusie is dat ik mijn vloerstaande speakers toch ga houden. En dat terwijl legio websites soundbars van Sonos, Samsung, Sony, LG en Sennheiser (die laatste heb ik zelf niet getest, de rest wel) soms met 5 sterren beoordelen. Het zal dus wel aan de perceptie liggen en meer beoordeeld worden vanuit het oogpunt dat je van niks (lees: je tv speakers) komt of een oudere soundbar.
Edit: als laatste nog even over WhatHifi: vroeger had ik ze voor mijn gevoel hoog aangeschreven staan, maar ik ben in de loop der jaren van hun reviews afgestapt, zeker op audio gebied. Ik vind er niks van kloppen en het lijkt (ik kan het niet hard maken) erop dat ze betaald worden voor goede reviews of dat er gewoon niet al te deskundige/kritische mensen de producten reviewen.
[Reactie gewijzigd door MooDyBLueS op 23 juli 2024 21:54]