€ 64,90 bij ALTERNATE.nl

Steelseries Arctis Nova 1 Wit Review

Xam
10 juli 2023, laatste update op 10 juli 2023, 252 views Rapporteer

Fijne lichtgewicht over-ear gaming headset met handig opbergsysteem voor de microfoon. Zowel te gebruiken op consoles als PC.

Pluspunten

• Lichtgewicht
  • Inschuifbare microfoon
  • Prettige bediening

Minpunten

• Zonder EQ weinig laag.

Door de stoffen binnenband aan de bovenkant leunt hij zonder dat je hem voelt comfortabel bovenop je hoofd. Dat in combinatie met het lichte gewicht maakt het draagcomfort goed. Al zit hij wel iets wat strak naar mijn mening.

Mijn oren vallen er goed in en de stoffen pads plus het foam geven een luchtiger gevoel dan bij synthetisch leer. Hij sluit het geluid van buiten niet af, dus als het geluid uit staat kan je nog een normaal gesprek met iemand voeren.

Opbergen van de microfoon in de headset is erg praktisch, doordat je hem in de oorschelp kan terugduwen raak je hem niet zomaar kwijt. Hij is zo ook stukken minder breekbaar. Hoe goed dit mechanisme in de loop van de jaren blijft werken vraag ik mij wel af, dat moet de tijd uitwijzen.

Geluidskwaliteit heb ik getest zonder gebruik te maken van de EQ software. Juist om ook met andere koptelefoons te kunnen vergelijken. Voor spellen en communiceren is het prima. Voor muziek redelijk, ik mis voornamelijk wat laag en als hij wat harder staat gaat voor mijn gevoel het hoog ook wat schel worden / vervormen.

Lengte van de kabel is goed, voor console gaming ongeveer 1 meter. De verloopkabel naar PC (2 jack pluggen) is ongeveer twee meter extra.

Mute knop en traploze volume regeling is ook makkelijk te bedienen als hij op het hoofd zit.

Heb jij ook een Steelseries Arctis Nova 1 Wit?