€ 868,78 bij Beat-it.nl | alleen zakelijk

Samsung Odyssey G8 OLED (LS34BG850SU) Zilver Review

16 februari 2023, laatste update op 16 februari 2023, 3.216 views Rapporteer

Prachtig scherm qua design en beeldkwaliteit maar teveel bugs die het gebruik frustreerden, zie uitgebreide review. Kan een DOA exemplaar zijn maar na retour voelde het niet goed er nogmaals 1500 euro aan uit te geven.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit (OLED)
  • Smart TV opties leuke toevoeging
  • Speakers zijn best te doen

Minpunten

• Beeldscherm kan PC signaal niet uit sleep mode krijgen (Hard reboot nodig)
  • Intermitterend 2-3sec zwart scherm (DP1.4 & DP2.0 kabels)
  • Smart TV menu's niet echt goed ingedeeld

2 van 5 sterren (Slecht)
Het scherm zelf ziet er super uit, veel beter design dan de Alienware monitoren met hetzelfde display erin, naar mijn mening. Super strak, zilveren bezel valt volgens sommigen teveel op aan de voorzijde maar heeft mij niet dwars gezeten.

OLED display is natuurlijk prachtig, testbeelden en films zien er super uit en gamen is geweldig! Instelmogelijkheden zijn prima, met het menu op deze monitor lijkt het net een TV.

Over het menu; de software op dit scherm is zeer uitgebreid en opgezet als een Smart TV, inclusief Home scherm. Alle courante apps zijn aanwezig. De indeling, ook richting de monitor opties en aansluitingen, is niet helemaal intuitief te noemen en de aangesloten apparaten worden niet goed onthouden (PC en laptop in mijn geval)

Scherm is met een bijgeleverde bracket op een VESA 100mm monitor-arm te monteren. De bracket steekt wat ver uit naar achteren dus op mijn kleinere bureau (custom afmetingen, minder diep) was dit wat vervelend maar niet onoverkomelijk.

Al met al een super monitor met prachtig scherm qua design en beeldkwaliteit en leuke mogelijkheden, maar...

... teveel bugs die het gebruik frustreerden helaas!

Bug 1: Belangrijkste 'defect' waren meerdere en intermitterend zwarte schermen van 2-3 seconden met 5-45 minuten tussenpozen. Op Reddit gezien dat sommigen het op hadden gelost met een andere kabel.

-- Acht (8!) DP1.4 & DP2.0 kabels geprobeerd, lengtes 80cm tot 3m, allemaal hetzelfde probleem.
-- Als Smart TV speelt de monitor Netflix films af zonder zwarte schermen, het display zelf is dus OK.
-- Twee andere monitoren (1440p 144hz) geven geen problemen. Ligt dus niet aan de kabels of mijn PC.

Bug 2: Als het scherm op slaapstand gaat, is het vaak niet in staat om het display signaal van de PC uit die slaapstand te krijgen, wat een hard reboot nodig maakt. (Zie ook Reddit)

Bug 3: Ook het instellen van HDR stand in game mode geeft wisselende resultaten, te donker / te licht, onderste rij pixels die random kleurenruis laat zien... (Zie ook Reddit)

Ik kan een slecht / DOA exemplaar gehad hebben maar nadat ik m'n geld terug kreeg voelde het niet goed er nogmaals 1500 euro aan uit te geven.

Heb jij ook een Samsung Odyssey G8 OLED (LS34BG850SU) Zilver?

Jammer om te horen van de bugs. Lijkt mij ook een pracht monitor. Wat voor monitor heb je nu op het oog? Wellicht toch die van Alienware?
Is een mooi ding ja, als ie zou werken... Uiteindelijk is het budget even nodig voor andere doeleinden dus hou het even bij m'n huidige 1440p 144hz ASUS ROG Swift PG278QR, werkt nog prima.

Als ik de LG 34GN850-B nog eens voor een zacht prijsje tegenkom misschien wel een leuke upgrade.

OLED monitor komt er ooit nog wel eens, volgende generatie misschien... :*)
Ik heb dus ook last van die zwarte beelden, maar enkel bij gebruik van de hdmi aansluiting. Als ik DP gebruik (meegeleverde kabel), komt het niet voor, dus heb ik dat aan die hdmi kabel verweten. Maar bij DP heb in ook af en toe last dat ie het signaal niet detecteerd als de monitor uit sleep komt. Kabeltje eruit en terug erin aan de gpu en lost dat wel op voor mij (beetje onhandig, maar geen ramp).
Wel jammer want bij hdmi had ik geen probleem met wake from sleep.

[Reactie gewijzigd door laibalion op 23 juli 2024 10:28]

Met alleen het 'wake-from-sleep' issue had ik de monitor waarschijnlijk ook wel gehouden, maar de frequentie van zwarte schermen was gewoon niet te doen. Had geen zin om m'n retourperiode te verspelen en op een mogelijke firmware update te wachten dus toch maar teruggestuurd.

Gelukkig bij werkt ie voor jou wel goed!
Ook ik heb dit scherm even gehad en had exact dezelfde issues die jij noemt onder bug 2 en bug 3. Deze deden zich (nog) voor was nadat er een update was geïnstalleerd.
Ai, vervelend om te horen, best wel balen met een mooie (en prijzige) monitor als deze...

Wel vreemd dat bug 1 zo willekeurig lijkt te zijn, slechts een deel van de gebruikers heeft er last van en weer een kleiner deel daarvan die het kan fixen met een andere kabel...

Ondertussen heb ik maar een HP X34 gekocht om de ultrawide experience eens te proberen, bevalt goed tot nu toe. Geen OLED maar toch een aardige upgrade in de breedte.
Had ook problemen met sleep mode.
Echter heb monitor driver geinstalleerd (i.p.v. PnP monitor) , en versie 1444 firmware.
Probleem niet meer gehad.
Ook al ben ik tevreden met deze monitor, ik vraag me af of fabrikanten nog ooit het licht gaan zien in mijn ogen.

1) Laat het beeld wat van mijn videokaart op zo natuurgetrouwe manier op het scherm zien ( >= 120HZ, HDR/Dolby vision)
Niet meer en niet minder, geen bimbo-ware/bloat-ware, circus lampen, animatie en overtollige boodschappen.
2) Maak de randen dun, maar wel boven en onder en zijkanten gelijk dun.

Dan kan de prijs ook iets naar beneden.

(hoe moeilijk kan het zijn ?)

Merken willen zich onderscheiden met toeters en bellen .... ok dit is de kans om te onderscheiden door "minder is meer".