Canon Canoscan LiDE 400 Review
12 februari 2023, laatste update op 12 februari 2023, 556 views
Rapporteer
Product gekocht
Super fijne scanner voor huis, tuin en keukengebruik.Compact en goede eenvoudige software erbij.
Pluspunten
- zeer goede prijs/kwaliteit
- eenvoudige, maar zeer bruikbare software
- snelle output
- usb powered
- compact
Super fijne scanner! Ik gebruik deze voor het scannen van documenten (naar pdf) en het scannen van foto's (naar jpg). Het zijn familiefoto's en daarvoor is de kwaliteit meer dan uitstekend. Op 300 dpi is de scansnelheid lekker vlot en het bestand niet al te groot van formaat. Je kunt naar 600 dpi voor een betere kwaliteit, maar daardoor is de snelheid natuurlijk lager. Voldoet dus prima als je een stapel foto's hebt liggen van voor het digitale tijdperk en de negatieven niet meer hebt.
De documenten scannen naar pdf is ook erg fijn.
De software die erbij is geleverd (IJ Scan Utility) vind ik juist heel erg fijn en je kunt meer dan voldoende instellen.
Zelf gebruik ik Nitro PDF voor het bewerken van de pdf (bij een scan uit een boek bijvoorbeeld).
Mocht je de foutmelding krijgen: "Code: 2, 140, 21" gewoon even de driver opnieuw installeren (door mij gebruikte versie: sc68-win-lide400-1_01-ea34_2.exe)
Het is een zeer compacte scanner en de USB kabel (scanner heeft USB-C aansluiting) is tevens de voeding. Ik gebruik deze in de woonkamer op de eettafel, maar je ruimt deze ook weer makkelijk op.
Vanzelfsprekend zijn er betere scanners op de wereld, maar juist vanwege de prijs/kwaliteit en het gebruiksgemak beoordeel ik deze scanner als uitstekend.