Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 5,25" formaat met lcd-scherm - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

NZXT Sentry 2 Review

+2
Chris_NL 31 augustus 2011, laatste update op 31 augustus 2011, 4.459 views

NZXT Sentry 2

Pluspunten

  • Touchscreen
  • Scherm kan aan en uit
  • Alarm
  • Manual / Auto

Minpunten

  • Kiezen van fan één voor één
  • De ''sensorplakkertjes'' zijn van slechte kwaliteit
  • Sommige Fans maken ratelend geluid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Prijs Score: 4
Kwaliteit Score: 5
EDIT:
Lees het volgende topic over de NZXT Sentry 2 om te kijken of jou fan supported is en of er een NZXT Sentry 3 aan komt.
http://www.nzxt.com/forum/archive/index.php/t-7796.html
Ik heb zelf het topic ook gelezen en vind het teleurstelend hoe NZXT omgaat met deze problemen. Sinds het topic is geopend op 03-22-2010 is er nog steeds geen nieuwe versie uitgebracht. Wel zijn er andere producten ontworpen in dezelfde lijn.
Overigens ondervind ik zelf geen problemen met de fancontroller. Alle fans en de Sentry 2 werken naar behoren.
Overigens is hier een lijst waarvan NZXT zelf aangeeft dat deze niet werken.
We have noticed that some customers has been experiencing an additional noise to their fan(s) when working through the NZXT Sentry 2. We'd like to know the exact brand and model of your fan so we can work to make it compatible.

List:
Antec - Big Boy 200
Antec - Tri Cool 120mm
Lian Li - LI121225SL-B4-C
Lian Li - LI121425QE-B4-A
Scythe - S-Flex SFF21E
Cooler Master - R4-L2R-20CG-GP
Cooler Master - R4-L2R-20CK-GP
Cooler Master - A12025-12CB-3BN-F1
Revoltec - RL026 120mm
XION - RDL1225
Yate Loon - D14SL-12
Be Quiet! SlientWings BQT T8025-LF (80 mm)
Be Quiet! SlientWings BQT-T12025-LF (120 mm)
Als je zelf een fan hebt die hier niet tussen staat maar ook een ratelend geluid maakt, stuur hem in. Of op het topic of / en stuur ff een DM dan zet ik hem hier neer.

Inleiding
Ik wou graag mijn fans besturen, om het geluid te beperken zonder dat de airflow negatief beïnvloed word of mijn kast moest openen. Hiervoor had ik namelijk één Antec Tricool fan, die in standje High toch wel erg luidruchtig. Samen met mijn fancontroller heb ik er 3 fans bijgekocht, een 80MM LED fan en twee 120MM CoolerMaster fans. De CoolerMaster fans zijn hoofdzakelijk voor het koelen bedoeld, de 80MM LED fan is ''voor de show'' en mag op een laag toerental draaien. De fancontroller mag nu dus 4 fans regelen. Het maximum regelbare fans is 5. Ik gebruik wel gewoon alle temperatuursensoren, namenlijk één voor mijn gehele kast. Deze sensor zit helemaal bovenin. Ik heb de fancontroller gekocht bij FreezingHardware.

Unboxing
Zo ziet de NZXT Sentry 2 er boxed / unboxed uit:
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20062.jpg
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20064.jpg
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20065.jpg
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20068.jpg
Toen ik de fancontroller thuis kreeg, was de doos nogal kreukelig. Deze doos was veel groter dan de doos waar in de fancontroller inzat. Deze doos zat, samen met de ledfan, vol met "piepschuim vlokken". De doos was dus zeer goed ingepakt voor verzending.

Na het doosje waar de fancontroller in zat uit de grotere doos gehaald te hebben, kon in beginnen met het uitpakken van de fancontroller. Deze was verpakt in een zeer klein doosje, wat ik niet verwacht had. De fancontroller paste er exact in. Tussen de zijkanten die bedoeld waren om de controller in een 5.25'' bay te kunnen schroeven, zat een handleiding en de nodige kabels / tempratuursensoren. In de doos zaten:
  • Natuurlijk de NZXT Sentry 2 in een antistatisch zakje
  • Schroeven
  • Temperatuursensoren (beschermd door een buisje)
  • Twee reserve temperatuurkabels (sensoren)
  • Plakkers voor de tempratuursensoren. Deze waren net zo als anderen van niet zo'n goede kwaliteit dus ik heb isolatieband gebruikt.
  • Alle kabels (zaten vast aan de NZXT Sentry)
  • Beknopte gebruiksaanwijzing, er stond namelijk niet veel in alleen korte uitleg.
Installatie
De kabels van de fancontroller zijn lang genoeg om overal in je pc te komen. De kabels waren heel breed dit vind ik een nadeel. Ze hadden ze beter rond kunnen maken in mijn opzicht. Maar het installeren ging zo soepel als je kan verwachten van een fancontroller. De fancontroller in de bay, de kabels pakken en de fancontroller in een 5.25'' bay planten. De fancontroller wordt aangesloten door middel van een MOLEX-stekkertje aan de voeding en een 3-pins female stekkertje OF MOLEX stekker voor de fans. Het aansluiten is dus erg eenvoudig. Je geeft de fancontroller een MOLEX stekkertje, prikt de fans in de 3pin female stekkertjes, plakt de temperatuursensors op de gekoelde dingen en start jouw computer. De fancontroller is alleen via een touchscreen regelbaar, hij is niet aan te sluiten via een interne USB kabel om de controller ook via software te kunnen regelen.


http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20073.jpg
Een temperatuursensor op een USB bus
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20074.jpg
Een temperatuursensor in het koelblok van de videokaart. De betreffende fan staat namenlijk gericht op dat koelblok.
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20076.jpg
Een sensor op het ding waar de fan op gericht staat, namenlijk de harde schijf.
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/211010%20081.jpg
De fancontroller in mijn systeem

Bediening
Er zit een + knop, een - knop en manual / automatic, en een soort fan. De rest is niet gevoelig voor het aanraken. Als je het schermpje en de betreffende fan aan hebt staan, zal het fannetje op het beeldscherm continu draaien. Op deze manier is het dus niet mogelijk om met één klik van fan 2 naar 5 te gaan, je zult hier 3 keer op de fan op het scherm voor moeten drukken. Dit vind ik ook een groot nadeel, maar ik vind het niet op wegen tegen het fijne aan een touchscreen. Je kan de fancontroller op auto of manual zetten. In de manual stand kun je de fans allemaal zelf "besturen". Je kan hier kiezen uit:
0%, 40%, 50%, 60% 70%, 80%, 90% en 100%. Er zit dus een klein gat tussen 0% en 40%. Persoonlijk denk ik dat dit niet veel uitmaakt, omdat snelheden onder de 50% bijna geen invloed meer hebben op de airflow. Wanneer je de fancontroller op auto zet, bepaald de fancontroller zelf hoe snel de fans draaien. Dit doet hij door een fabrieksstandaard te gebruiken. Je kunt een tempratuur alarm zetten op iedere fan / temperatuursensor, deze temperatuur kun je helemaal zelf bepalen. Helaas heeft dit temperatuur alarm geen invloed op de automatische bediening.
http://dl.dropbox.com/u/14549924/fancontroller/Verkleind/fancontroller.jpg

Conclusie
De NZXT Sentry 2 is een mooi vormgegeven fancontroller, en is makkelijk te bedienen. Op een paar nadelen na. Een nadeel is bijvoorbeeld dat de cijfers 1 t/m 5 niet aanraak gevoelig zijn. Hierdoor moet je één voor één de fans selecteren. Ook kan de draaiende fan op het display irritant zijn wanneer het schermpje aan blijft staan. Deze kan je namelijk aan- of uitzetten. De piep die je hoort bij het aantikken is ook uit te zetten. Er is ook een alarm in te stellen, zodat je 's nachts gewekt kan worden als jouw computer te heet wordt :+.

Als je nog iets wil weten vraag het! Bijv. door een reactie hier onder ;)
BTW: dit is mijn eerste review dus kunnen paar fouten in zitten

Gebruikt in combinatie met:

  • 1x LED fan (80 mm)
  • 2x CoolerMaster (120 mm)
  • 1x Antec TriCool (80 mm)

Heb jij ook een NZXT Sentry 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (15)

Wijzig sortering
Nounou...je eerste review is verre van flut...Wat een uitgebreide zeg...

Ff een vraagje dan maar: Schermpje is aan/uit schakelbaar. Ook de felheid hiervan in te stellen?

Hoe staat het met de hoeveelheid bedrading? Toch geen extra liter kast inhoud gevuld met draadjes?

Verder: Niets op aan te merken. Goed en overzichtelijk!
Ik heb ook een Sentry 2, de felheid van het scherm is niet aan te passen. En qua bedrading... ja zijn een hoop draden, vijf sensordraden, vijf voedingsdraden voor de fans en een voedingsdraad voor de Sentry 2 zelf.
Zoals Wildfire al zegt:

De helderheid van het scherm is niet aan te passen, maar persoonlijk vind ik deze niet te hoog of laag.Het scherm is onder invloed van een dikke zaklamp nog leesbaar, maar op een plankje op ongeveer 20cm van het scherm is geel ''licht'' van de fancontroller zichtbaar.

[joking]
En ik heb alle kabeltje eens onder water gedoopt, het water steeg 213 milliliter.
[/joking]

[Reactie gewijzigd door Chris_NL op 14 november 2010 16:56]

Ik heb juist van deze fancontroller afgezien omdat er nogal wat problemen schijnen te zijn met lawaaiige fans. Zijn jou fans nu wel lekker stil? Lees anders dit topic maar eens.

http://www.nzxt.com/forum...-Fan-List-(Strange-Noise)

[Reactie gewijzigd door boers706 op 14 november 2010 10:49]

Sommige fans geven een soort ratelend geluid als ze niet op 100% staan. Lijkt erop dat het motortje van de fans dit genereert, maar waarom is me een raadsel. Het geluid komt iig niet van de Sentry 2 zelf af.

Nu heb ik mijn Sentry 2 voornamelijk om fans af en toe gewoon helemaal uit te kunnen zetten, dus bij mij staan ze ofwel voluit, ofwel uit, dus ik heb er verder geen last van.

Daarnaast slaan sommige fans met de Sentry 2 niet aan of ze draaien maar heel zachtjes. Ook weer trial-and-error helaas.
Het schijnt te maken te hebben met de al-dan-niet gefilterde output van de controller. Dus je hoort het in de fans, maar het ligt aan de controller.

Het is wel erg jammer dat dit probleem zich voordoet, want het leek me juist zo'n fijne controller. Maargoed, als de fans er niet stiller van worden heb ik er ook niet veel aan.
Ik ben de een vriend van de reviewer, en heb er al wel eens met de fancontroller mee mogen spelen.

De fans zijn op 100% gewoon net zo luid als voorheen, maar ze worden zeker stiller als je ze zachter zet. Ook op auto vind ik zijn computer stiller als dat ze met de besturing van het moederbord waren.

[Reactie gewijzigd door marcop23 op 14 november 2010 17:53]

Toch even op reageren, voor de mensen die niet alle pagina's willen doornemen. Hier een samenvatting van bovenstaand topic-link:

- Probleem al bekend en toegegeven vanaf maart 2010 (nu meer dan een jaar geleden).
- NZXT geeft aan in juli 2010 dat het probleem gefixt is, en dat er een nieuwe revisie aankomt.
- Sindsdien niets meer van NZXT gepost. (nu 3/4 jaar later)
- Stemming van topic is in de laatste pagina's niet goed. Mensen raden dit product af. Ook met kwalitatief (dure) fans is er een probleem. Revisie lijkt er niet te komen volgens sommigen.

Ik wou m'n kopen, helaas, lijkt me niet verstandig.

[Reactie gewijzigd door apokalypse op 9 april 2011 20:03]

Mooie Review!

Alleen jammer dat het touch zon gedoe is! 3x drukken om van 2 naar 5 te gaan. Dan vind ik dat je net zo goed knopjes kan gebruiken. Touch is er juist om het gemak en het gedoe met knopjes te verminderen.

P.s. Marco, wat moet ik denken bij DE vriend van de reviewer?
Is al gewijzigd nu :D

Het vaak moeten drukken is inderdaad jammer. je kan inderdaad gewoon touch gevoelige knopjes van de cijfers 1 tot en met 5 maken, die doen nou toch niets.
@Xm0ur3r, gewoon een vriend ;) beetje raar geformuleerd idd :P

@marco Ik hoop dat ze dat ook gaan doen bij de eventuele NZXT Sentry 3. Maar die is dan helaas niet meer voor mij besteed. Het drukken op het draaiende fannetje went wel, maar het kan altijd beter natuurlijk.
Prima review, maar de plaatjes hadden wel wat kleiner gemogen ;)
mooie review!
Ik heb er zelf al een half jaar eentje, naar dikke tevredenheid!
Je kunt ook via de touchdisplay de verlichting en het geluid aan en uitzetten, en tis ff wennen, maar ff scrollen op de fan dan ga je ook zo van 2 naar 5.
en geen enkel uitstekend knoppie, erg handig als een voordeur hebt :P
Het is een zeer complete betaalbare fancontroller.

[Reactie gewijzigd door Jerdek op 16 november 2010 21:55]

Goede review alleen jammer dat het ding problemen heeft met veel soorten fans van verschillende merken.
Aan dat topic te zien van het NZXT forum is de controller abandonware,wordt dus niets meer aan gedaan de laatste 3-4 jaar
Jammer dat de controller nog steeds te koop is overal ,want 30 euro uitgeven voor iets wat niet naar behoren werkt bij de meeste personen is gewoon zonde van het geld en tijd die je erin steekt.
De wiring van mijn Sentry 2 is gisteren spontaan de hens in gevlogen bij het aanzetten van de pc. Als je gaat googlen komt je meerdere hits tegen, ook bij een review site is de wiring in de hens gevlogen. Het is alleen de fan 4 cable maar toch werkt nu de hele unit niet meer. Heb hem helaas hier tweede hands gekocht heeft het 3 maanden goed gedaan, pc heeft in die 3 maanden maximaal 6 uur per week gedraaid. En NZXT geeft alleen garantie met aankoop bewijs en dat zat er helaas niet bij, dus ik moet opzoek naar een nieuwe.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*