€ 155,- bij bol

Steelseries Arctis Nova 7 Review

28 september 2022, laatste update op 28 september 2022, 322 views Rapporteer
Product geleend +1

Mooie headset, maar voor de geluidskwaliteit vind ik hem een beetje aan de dure kant! Wel erg hoog draagcomfort!

Pluspunten

• Mooi Design
  • Goed afstelbare hoofdband
  • mooi geluid op PC
  • gelijktijdig geluid tussen 2,4 GHz en Bluetooth

Minpunten

• erg plat geluid op Consoles en telefoons
  • duur
  • je kunt geen instellingen opslaan op headset

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik mocht afgelopen weken voor Reviewclub deze mooie Steelseries Arctis Nova 7 Headset testen.
Om te beginnen had ik deze headset al een tijdje op het oog maar ik vond hem net te prijzig om echt te kopen, en ik kreeg nu de mogelijkheid om hem te testen dus dat vond ik ideaal!

Toen de headset binnenkwam was het eerste dat ik deed de doos bekeken. Deze ziet er gewoon goed uit, met niet al te veel poespas erop. De headset uit de doos gehaald zie je dat er erg veel aandacht is besteed aan het inpakken zodat deze onderweg onmogelijk kan beschadigen, elk onderdeel is namelijk ingepakt in een dun kartonnen velletje.
Verder zit er een USB-A Male naar USB-C Male kabel in, een USB-A Male naar USB-C Female kabel in, een 3,5mm naar 3,5mm audio jack (3 ringen dus geschikt om de microfoon aan te sluiten op je telefoon) en de USB-C 2,4GHz audio transceiver (betekend dat er audio verzonden en ontvangen kan worden) in.
Ook zit er een vouwbaar poppetje in, deze voegt weliswaar niks toe maar vond ik toch geinig.
Na het uitpakken en alles bekijken was het tijd om de Headset te gaan proberen!
Ik was al op de PS5 aan het gamen (FFX) en vond dat ik hem prima meteen kon testen! De 2,4GHz transceiver gaat prima in de USB-C slot aan de voorkant van de PS-5 en de headset is meteen gekoppeld! Super makkelijk dus! Helaas hield hier voor mij het plezier op want het geluid uit deze headset vind ik erg plat.
Meteen ook een ander spel geprobeerd (FFX is al wat ouder misschien zou het met een ander spel beter gaan) en dus maar weer eens Destiny 2 opgestart. Het geluid werd helaas niet beter maar wat me wel opviel was dat de surround goed accuraat was!
Wat ik ook erg mooi vind is dat je de headset tegelijkertijd via Bluetooth aan je telefoon kan koppelen. Zo kun je gamen en muziek luisteren tegelijk, of bellen tijdens het gamen via dezelfde headset!
De microfoon geeft prima geluid, maar helaas is deze wat wankel als je hem uitschuift, en schakelt deze niet automatisch uit als je hem in de headset schuift.
Op de computer aansluiten gaat ook super makkelijk met de meegeleverde USB-C Dongle en eenmaal de software geïnstalleerd gaat er een nieuwe wereld voor je open!
Je kunt opeens alle audio instellingen aanpassen met behulp van de voor geïnstalleerde profielen of via de equalizer!
Je kunt hier profielen per gebruiker instellen maar ook profielen per spel!
Het enige wat ik echt jammer vind (en waarom ik deze headset niet zal kopen) is dat je deze instellingen niet kan opslaan op de koptelefoon.

Heb jij ook een Steelseries Arctis Nova 7?

Ik lees dat de instellingen met gg wel opgeslagen worden voor consoles