€ 169,99 bij Galaxus

Steelseries Arctis Nova 7 Review

25 september 2022, laatste update op 25 september 2022, 643 views Rapporteer

Mooie headset die super licht is en zowel gelijktijdig geluid heeft via bluetooth en 2.4Ghz.

Pluspunten

• Goed geluid
  • Is licht
  • Zit comfortabel
  • Draadloos
  • Zowel PC als mobiel geluid tegelijk

Minpunten

• Microfoon niet uitgeschakeld als die ingeklapt is
  • Equalizer niet opgeslagen op de headset

Via reviewclub heb ik de headset mogen testen, ik heb de Steelseries Artics Nova 7 al een tijdje op de radar. Maar om hem te kunnen testen voordat ik hem zou aanschaffen was een super mooie kans.

De headset kwam binnen en de afwerking van de doos ziet er meteen al gelikt uit. Ook het openmaken van de verpakking was al een feest. Ze hebben letterlijk op elk detail gelet. Na het openmaken heb ik hem meteen aangesloten en wat mij als eerste op viel was het gewicht van de headset. De headset voelt licht aan en door de stelband die aanwezig is verbaasde ik mij hoe lekker deze zit. Ik had zelf een Logitech G933 en deze is in vergelijking toch wel heel erg zwaar.

Het aansluiten gaat eenvoudig en het installeren van de software op de PC ook. Wat mij wel meteen opviel is dat standaard het geluid vrij plat klinkt. Maar aan de hand van de software was dit zo aan te passen en kon ik genieten van een super geluid. Zo is er een hoop in te stellen in de software, van eigen profielen tot profielen per game welke zeker het verschil maken in de games. Zo hoor je bepaalde geluiden een stuk duidelijker die van essentieel belang zijn.

Een nadeel wat ik wel vind is dat de equalizers niet opgeslagen worden op de headset, dit betekende helaas dat het geluid op de PS5 weer vrij plat klonk. Maar dat is denk ik iets persoonlijks. De headset gaat super lang mee 38 uur en ik heb hem nog niet leeg gekregen.

Het grootste pluspunt vind ik toch wel dat de bluetooth en 2.4ghz los van elkaar gescheiden zitten. Zo ben ik lekker een muziekje aan het luisteren en verbind ik de headset via bluetooth aan mijn mobiel. Op dit moment heb je gewoon beide geluiden en kan je doorgaan met het luisteren van muziek of het spelen van je spel.
Zo heb ik al heel wat telefoon gesprekken gehad en kon ik toch lekker doorwerken of een spel spelen.
Het prijs kaartje is stevig, maar zeker zijn geld waard.

Toch heeft de headset ook een paar kleine nadelen. Zo voelt de microfoon die je uitschuift vrij slap aan en is deze ingerold/ingeklapt niet meteen uitgeschakeld. Je moet echt zoeken naar het knopje op de headset elke keer.

Ik denk nu serieus dat ik deze headset ga kopen en ben blij dat ik hem eerst even heb mogen testen.

Heb jij ook een Steelseries Arctis Nova 7?