Samsung Syncmaster 940BF Review

jatmoos
31 juli 2006, laatste update op 31 juli 2006, 749 views

Samsung Syncmaster 940BF

Gebruikt i.c.m. Geforce 7600GS met dvi, 2048 mb geheugen, AMD Athlon 64 3200+ Features: zeer goed, meegeleverd zijn DVI en Analoog stekkers, en een stevige voet. Prijs: via pricewatch zoeken scheelt bij deze monitor bijna 100 euro, dat is mooi meegenomen. Bouwkwaliteit: Het klepje aan de achterkant is wat knullig, en komt gemakkelijk los bij verschuiven van de monitorvoet. Gebruik van het menu lijkt simpel, maar daarvoor moet je wel eerst de gebruiksaanwijzing downloaden, als je dan vervolgens eerst een uurtje of wat bezig bent om beeld te krijgen met die DVI stekker..... dan toch maar analoog proberen en jawel, dat werkt gelijk. Tot nu toe heb ik redelijk wat tijd in dat DVI gestopt, maar het werkt nog steeds niet, ik heb geen digitaal...

Pluspunten

• Super strak design, geen ghosting, 2ms, strak voor in de woonkamer. Neon aan/uit lampje, tezamen met de Gigabyte 3d Aurora kast met neon is dit een mooie combinatie.

Minpunten

• niet meegeleverd is de 82 pagina's tellende gebruiksaanwijzing. Het aan de praat krijgen van weergave via DVI stekker is voor gemiddelde gebruiker toch echt te lastig. Het menu heeft veel mogelijkheden, waardoor je al snel geneigd bent om op die "auto" knop te drukken.

Gebruikt i.c.m. Geforce 7600GS met dvi, 2048 mb geheugen, AMD Athlon 64 3200+

Gebruik van het menu lijkt simpel, maar daarvoor moet je wel eerst de gebruiksaanwijzing downloaden, als je dan vervolgens eerst een uurtje of wat bezig bent om beeld te krijgen met die DVI stekker..... dan toch maar analoog proberen en jawel, dat werkt gelijk. Tot nu toe heb ik redelijk wat tijd in dat DVI gestopt, maar het werkt nog steeds niet, ik heb geen digitaal signaal.

Het programma Magictune wat wordt bijgeleverd in de doos heb ik even geprobeerd, maar weer verwijderd na het vastlopen van de pc. Ook het programma Magic Color er gelijk afgegooid.

Pixel: In de winkel proberen ze een pixel garantie te verkopen, dit heb ik niet gedaan. Er zit tenslotte genoeg garantie op, en ik heb met een handig programma gekeken of er sprake was van dode pixels. http://www.ekimsw.com/lcdtest/ hier kun je een programma downloaden wat dit test.

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 940BF?

neon aan/uit lampje :? bedoel je niet gewoon een blauw ledje?
je geeft pixeldefecten 4/5 punten; waren er dan defecten te zien?
Anoniem: 83003 31 juli 2006 13:05

Dit snap ik niet, dit is juist veel makkelijker dan d-sub analoog?
:?

Wat is er dan gebeurd bij samsung?, wat zou je willen veranderen aan je dvi beeld? dat is toch gelijk goed? hier tenminste wel. alleen de brightness wellicht. analoog is hier niet 100% te krijgen.
Ik moet helaas zeggen dat ik deze survey niet van hoge kwaliteit vind.

1: In de survey word niet op de dingen ingegaan die de meeste mensen willen weten (beeldkwaliteit, verstelbaarheid scherm, enz.)

2: De survey schetst door het opsommen van negatieve dingen (zie ook punt 3) een erg negatief beeld terwijl de score wel hoog is, dit is erg raar voor de lezer.

3: De belangrijkste negatieve eigenschap die je aangeeft is die van de DVI, terwijl dit niet aan het scherm ligt maar aan jouw computer/videokaart. DVI is normaliter juist veel makkelijker dan analoog, omdat de videokaart ineens de instellingen van het scherm weet (Syncs e.d.). Daarbij is het ook wel handig om te vermelden hoeveel opties het menu dan heeft. Wat voor jou misschien veel te veel instellingen is, is voor een ander goed of te weinig.

Sorry als ik erg negatief overkom. Ik begrijp dat je je best doet voor een Survey, en dat het dan frustrerend is als deze word afgekraakt. Probeer alleen de kritiek te verbeteren, dan kunnen we er meer mee. Vermeld niet alleen jouw mening (ook natuurlijk!) maar vermeld ook simpelweg data die misschien niet overal te vinden is. (verstelbaarheid e.d.). Hartelijk dank.
Over dat klepje aan de achterkant: Ik heb zelf 2 van deze monitoren en absoluut geen problemen met 't klepje (moet er wel bij zeggen dat ik m'n monitoren niet verplaats)

De 2/5 punten voor de bouwkwaliteit vind ik dus wel erg aan de negatieve kant...

Over DVI: Ik heb beide monitoren op DVI aangesloten en dat werkt gewoon in 1 keer. Ik vermoedt dat 't probleem toch echt bij je PC/videokaart ligt en niet bij de monitoren...