€ 84,99 bij NBB.com

Logitech MX Master 3S Grafiet Review

holygame Testpanel
31 juli 2022, laatste update op 31 juli 2022, 3.472 views Testpanel

Logitech MX Master 3S Grafiet

Top muis en erg stil in gebruik, ligt prettig in de hand en voelt solide aan. Laden gaat via een USB-C kabel.
Muis heeft veel opties/knoppen die in te stellen zijn via de

Pluspunten

• Logi options+
  • Ergonomie
  • Stil

Minpunten

• Scrollwiel knop

Algemene beoordeling

Geselecteerd voor het testpanel van de Logitech MX Mechanical en Logitech MX Master 3S Grafiet dit kwam op een perfect moment. Nu het thuiswerken goed ingeburgerd is mag er ook wel eens geïnvesteerd worden in de werkplek thuis. Hiervoor gebruikte ik mijn oude en vertrouwde MadCatz Cyborg R.A.T. 5. Deze RAT was echt aan vervanging toe, de rubber coating liet los en de muis was eigenlijk niet meer schoon te maken en begon te plakken. Met een vervanging wilde ik wel weer vergelijkbare functionaliteit zoals de vooruit en achteruit knoppen.

Tot nu toe erg tevreden met het MX Master, de vorm moest ik even aan wennen maar ligt erg goed in de hand. Ik heb redelijk kleine handen maar de knoppen zijn goed bereikbaar.
Wat mij ook positief opviel was de verpakking en dan in het bijzonder geen plastic gebruikt!

Ergonomie

De muis is redelijk hoog zodat de hand licht gekanteld wordt zoals bij sommige "echte" ergonomische muizen.
Knoppen links en rechts zijn geweldig, er is weinig kracht nodig om ze in te drukken wat tegelijkertijd ook even wennen was maar ik zou niet meer terug willen. Scrollwiel kan je instellen of je hem vrij laat rollen of niet. Enige nadeel van de knoppen (en de hele muis eigenlijk) is de middelmuisknop, deze heeft naar mijn mening te veel kracht nodig. Ik snap dat hij niet zo licht kan zijn als links en rechtsknoppen maar hij had wel iets lichter gekund.

Functionaliteit en accu en drivers en ondersteuning

De muis heeft naast de verticaal scrollen er nog een voor horizontaal scrollen, deze kan ingesteld worden met de software Logi Options+ en zelfs per active applicatie. In Spotify kan je bijvoorbeeld je volume koppelen en in Edge scroll je zo door je tabbladen heen erg handig.
Ook de knoppen om vooruit en achteruit ontbreken niet en zijn ook weer in te stellen. Op de duimrust zit nog een bonus knop die ik gebruik als Snipping tool shortcut!

Onderop de muis zit de knop voor het koppelen en wisselen tussen apparaten, werkt erg prettig.

Accu gaat lang mee, toen de set binnenkwam meteen aangesloten en naar de 100% geladen via de meegeleverde USB-C kabel.
Nu twee weken later is de accu van het toetsenbord 85% vol en van de muis 80%. Met de set wordt 40 uur per week gewerkt (systeembeheer).

Precisie

De muis glijd perfect over mijn stoffen Razer muismat en is zeer precies, het gewicht van de muis zorgt ervoor dat de muis niet drift.
Ook het stoten tegen de tafel zorgt er niet voor dat je cursor beweegd.
Qua DPI is hij ook ruim voldoende snel.

Vormgeving en Bouwkwaliteit

Vormgeving is echt super, erg clean look geen poespas en licht ergonomisch.
Met sommige muizen heb ik na een dag werken last van mijn pols maar met deze MX Master nog geen last van gehad na twee weken fulltime werken. De muis voelt zeer solide aan.

Prijs

Als je opzoek bent naar een mooie draadloze muis met veel opties en goede ondersteuning en een lange accu duur, zoek niet verder!
Is de muis 100 euro waard, als je in deze klasse gaat kijken is de MX Master zeker een goede kandidaat.

Heb jij ook een Logitech MX Master 3S Grafiet?

Vraag & Aanbod