Razer Barracuda X (2021) Zwart Review
Deze headset is een voorbeeld van 'keep it simple' en doet gewoon wat ie moet doen voor een mooie prijs. Geluid en comfort is top alsook de bouwkwaliteit.
Pluspunten
- Comfort
- Geluid, zowel uitvoer als invoer
- Design
- Micro kan losgekoppeld worden
- Batterijduur
Minpunten
- Geen equalizer
- Geen batterijstatus (enkel melding op bepaald %)
Was al een tijdje op zoek naar een wireless headset om te gamen en na tientallen reviews te bekijken op YouTube, deze op m'n wenslijst gezet op Tweakers met een trigger op de prijs. Gekocht voor 59€ en voor die prijs een heel mooie deal. Dit is echt een no-nonsense headset, plug and play.
Het geluid is goed, zowel de in- als output, maar een equalizer had toch welkom geweest om wat te tunen. Ik kom van een Razer Carcharias waarvan de controller op de draad meerdere malen defect is gegaan en uiteindelijk de micro het begeven had. Het geluid van deze headset is vergelijkbaar, alleen ben je verlost van die irritante draad. Als ik echt kritisch moet zijn dan mis is mss iets meer de hoge tonen t.o.v. m'n vorige headset, maar dat went snel.
Bouwkwaliteit voelt solide en comfort is goed, ik kan 'm langdurig dragen zonder last te krijgen. M'n Carcharias was wel nóg comfortabeler, maar dat was echt de koning op gebied van draagcomfort. Deze Barracuda heeft smallere oorkussens (ovaal i.p.v. rond) waardoor hij maar net over m'n oren past dus als je grote oren hebt kan dat wel een probleem vormen.
Na de reviews op YouTube had ik wat twijfels over het geluid van de micro, maar iedereen waarmee ik game zegt dat ik goed klinkt en kan me perfect verstaan, dus de micro is ruim voldoende.