Nintendo Switch Sports inleiding
Na 13 jaar worden we weer getrakteerd door Nintendo met een sports game die niet in het teken staat van Mario and friends. Maar is deze game het geld waard? Of is het een game die je beter kan laten liggen? Voldoet het aan de wensen. Of heeft Nintendo ons laten vallen?
Onderwerpen
- Voetbal
- Volleybal
- Multiplayer (Jammer genoeg) een must om alles te unlocken
De sporten
In Nintendo Switch Sports heb je op de dag van release 6 sporten tot je beschikking. Waarvan er 2 meegekomen zijn vanuit Nintendo WII Sports en 1 van WII Sports Resort. De sporten zijn:
- Bowlen
- Tennis
- Zwaardvechten
- Badminton
- Voetbal
- Volleybal
Bowlen
Een fan favorite als ik het zo mag noemen. Wie heeft de filmpjes van rondvliegende WII remotes niet gezien? Of de glazen die over tafel vlogen. In WII Sports was de gameplay best basic. Je mag 20x gooien (23x als je bij je 10e set 3x een strike gooit). Je beweegt met je joystick naar links of rechts om je positie te bepalen en met links en rechts bepaal je hoe je staat. Je drukt op ZR en zwaait en de bal gaat naar de kegels. Eigenlijk super makkelijk maar ook vermakelijk. Daarbij heb je ook nog een speciale gamemode waarbij de baan aparte hindernissen heeft om het toch iets moeilijker te maken.
Maar hier ga ik gelijk op in. Er is een soort glitch waardoor het hele realistische eruit is. En ik weet als je realistisch wil bowlen ga dat op de baan doen. Klopt heb je gelijk in. Maar ik vind het raar dat als je recht op de baan staat, geen effect toevoegt en hard genoeg gooit je heel makkelijk een 300 game haalt.
Daarbij mis ik gewoon kleine toevoegingen als een 100pin game die wel in WII Sports Resort zat. En is de MP gewoon niet leuk. Je komt in een eliminatie achtige wedstrijd. 16 spelers doen er mee en elke 3 rondes worden mensen geëlimineerd. Ik vind met 16 man bowlen super leuk. Maar dan wel van het begin tot aan het eind. Nu ben je bij de eerste worp gelijk het haasje als je geen strike gooit. Dit had Nintendo beter kunnen aanpakken.
Tennis
Sla met een raket tegen een balletje en zorg dat je de bal binnen slaat en je tegenstander mist. Zo makkelijk kan het leven zijn. Maar ook hier slaat Nintendo de bal compleet mis. Het is uitsluitend weer Duo's. Ik vind het verschrikkelijk irritant om 2 poppetjes te moeten besturen in mijn eentje. Daarbij is het heel irritant om 2 poppetjes te zien slaan als je er maar 1tje gebruikt. Waarom geeft Nintendo mij niet de optie om met 1 poppetje te spelen. Wat is er wel goed? Ja ik weet het eigenlijk niet. Ik ben gewoon niet meer zo'n fan van deze minigame. En laat hem liever ook links liggen.
Zwaardvechten
Overgekomen vanuit WII Sports Resorts. Sla op elkaar in tot er 1 van het platform afvalt. Leuke gamemode. Een beetje tactiek is wel nodig. Sommige slaan er als een gek op los maar dit brengt je niks verder! Het is leuk, simpel en potjes zijn snel te spelen. De multiplayer is hierbij een factor of je goede of slechte spelers tegen komt. Het is zeker leuk om ook even je vervelende broertje of zusje (of hoe hij/zij zicht definieert) even in ''elkaar te meppen'' en hopelijk zo ruzies uit te vechten

Badminton
Het eeuwenoude camping spelletje. Sla met een raket tegen een shuttle over een net en zorg dat hij op de grond valt. Deze sport is leuker dan tennis in mijn optiek. Omdat ik in mijn eentje speel. De rally speelt lekker. Je hebt een beetje besturing over waar de shuttle heen gaat maar het is niet dat je hem helemaal links in de hoek kan plaatsen. Wel kun je met ZR hem net achter het net plaatsen. Waardoor de tegenstander uit balans kan komen en jij voor de slam kan gaan.
Dit is in mijn optiek een van de beste gamemodes die er is. Het is fast paced, leuk, niet te moeilijk, niet te makkelijk en vooral lekker simpel geen moeilijke besturingen of tactieken gewoon met je joycon slaan en je poppetje doet de rest!
Voetbal
Er heeft er 1 iets te veel bij Rocket League gekeken. De bal is 1,5x zo groot als jij. Er zijn 2 gamemodes. standaard of Shootout. Standaard speel je 4 minuten en is je doel om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het is gewoon super verslavend. Want het speelt als Rocket League. Je hebt ook in deze gamemode helemaal de vrijheid over het besturen van je poppetje. Dat maakt deze gamemode een van de betere van de 6 sporten.
Shootout is leuk voor een paar potjes. Je krijgt een voorzet en moet met je been (vandaar ook de legstrap) tegen de bal aan trappen en zien te scoren. Wie de meeste punten haalt wint. Niet heel bijzonder dus.
Volleybal
Samen met Tennis 1 van de minste modes. De controls zijn niet prettig, mijn poppetje doet niet wat hij moet doen en het verveeld gewoon snel. Doordat mijn poppetje niet doet wat ik wil heb ik vaak dat ik gewoon verlies omdat hij de bal niet naar boven wil toewerken. Tot frustraties aan toe. Ik kan hierdoor ook niet dieper op volleybal in gaan.
Ik hoop dat Nintendo deze gamemode patched of iets aan de controls kan doen.
Multiplayer (Jammer genoeg) een must om alles te unlocken
Nog een irritatiepunt wat mij misschien ook wel tegen het verkeerde been stoot. Je MOET multiplayer spelen om comsmetic spullen te unlocken. Voor Nintendo Online betaal 20 euro per jaar. Waarom moeten cosmetische spullen achter een betaalde dienst zitten. Kom op Nintendo jullie doelgroep zijn kinderen/jongeren... Ik wil graag mijn familie verslaan in een potje bowlen en daarna wat unlocken en niet tegen Jantje uit Verweggistan.
Een leuke game om op vrijdagavond erbij te pakken met een biertje! Tip: Doe wel je joycon strap om! (Zie afbeelding) En na een uurtje moet je even luchten

(zie afbeelding). Is het de 50 euro waard? Nee. Is het vermakelijk voor het is? Ja zeker. Als iemand je aanbied om een potje te spelen zeker doen! Maar wil je kind hem kopen wacht op een aanbieding of koop hem met VVV bonnen.