€ 44,95 bij AllYourGames.nl

Gran Turismo 7, PS5 Review

RX7
24 maart 2022, laatste update op 27 maart 2022, 999 views Product gekocht

Gran Turismo 7, PS5

goede race game, maar micro transactions verpesten het. ze willen dat je echt geld gaat uitgeven om auto's te kopen.

Pluspunten

• de auto's rijden goed, veel beter dan in gt sport
  • auto's zijn gedetailleerd
  • tracks zien er veel beter uit dan in gt sport, (zit wat leven in, in tegen overstelling tot gt sport)

Minpunten

• geen offline single player
  • zelfs geen offline arcade mode
  • de online single player campaign is kort
  • multiplayer mist bijna alle basic functions(zoals track kiezen, laps, restrections zetten in je lobby etc)
  • menu's zijn conveluded, had veel beter ontworpen kunnen worden
  • je kan eigenlijk geen geld verdienen in de game het is de bedoeling dat je echt geld uitgeeft aan de autos(MTX/pay to play)
  • weining tracks, echt heel weining, ik geloof dat zelfs een oude game zoals gt4 echt 4x zo veel tracks heeft
  • heel weinig auto;s, zelfs een oude game zoals gt4 heeft 3 a 4 keer zo veel autos(same voor forza games)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
GT7 is een goede race game met veel issues imo.

plus punten zijn de gedetailleerde auto's, die ook veel beter klinken en rijden dan ze in gt sport deden.
En de tracks zien er niet meer zo slecht/dood uit als in gt sport.

maar groten deels wordt de game verpest door het pay to play model wat ze hebben gekozen. een multiplayer race van +/- 10 min geeft vaak maar 10k (als je hem wint) en dat is precies genoeg voor letterlijk niks, geen de goedkoopste auto's kosten al snel 20k, en de meeste upgrades kosten ook rond de 20k, de goedkopere +/- 5k.
in de single player krijg je wel iets meer geld maar echt veel te weinig, ze willen duidelijk dat je een paar honderd euro uitgeeft en zo aan auto's komt.

andere minpunten zijn:

ook heeft het spel issues met dat alles online is, dus je heft geen offline single player, en zelfs geen arcade mode.

Ook vind ik over de single player gesproken het cafe erg annoying, het zorgt dat je heel lang niet bij content kan en niet kan doen wat je zelf wil. ook zijn de verhaaltjes die verteld worden bij het cafe bagger. het verhaal gaat altijd ongeveer van oh deze 3 auto's zijn van merk X, en deze kan goed driften, deze auto ziet er mooi uit en deze auto is snel. ik weet niet wie ze geschreven heeft, maar lijkt niet of een kind uit groep 1 een spreekbeurt heeft geschreven over die auto's en zelfs dat zou nog beter zijn. dan kunnen ze beter net als in gt4 een heel boekwerk aan info over de auto hebben wat je kan lezen als je wil terwijl je de auto aan het kopen bent of overweegt de auto te kopen.

De kleine singleplayer campaign die er is is ook erg kort met weinig events(geen van die events geeft ook een goede reward tbh)

driving missions zijn alright alleen vervelend dat de ai je ramt en dan is dat schijnbaar jou schuld. de AI is veder oke, niet super moeilijk te verslaan, ze rijden veel te agressief, rammen je vaak, remmen midden op een recht stuk voor no reason en doen soms een pit manoeuvre of een poging tot (ook bij elkaar wat het een soort van beter maakt I guess).

En qua multiplayer missen ze duidelijk nog veel erg basic features zoals het kiezen van je track, aantal laps, max performance points als je in je lobby zit. dus mocht je dat willen veranderen,nou maak maar een nieuwe lobby.

Ook was ik een beetje teleurgesteld over hoe weining tracks er in de game zitten, bijna alles games van nu bijna 20 jaar oud hadden 3 a 4x zo veel tracks. Het zelfde verhaal over het aantal auto's er zitten er echt super weinig in en sommige merken hebben eigenlijk maar 2 auto's en dan 6-8 clones. dit had je ook in games zoals GT4 maar die hadden ook 3a4x zo veel auto's.

het kan een super goede game zijn maar het heeft veel werk nodig.

Heb jij ook een Gran Turismo 7, PS5?

Tis echt jammer. Als stok oude GT fan van het eerste uur ging ik bijna twijfelen of ik niet een 2e hands PS4 moest gaan kopen om het toch weer eens te voelen. Blij dat ik het niet gedaan heb. Na de meeste reviews geland zijn wordt het spel dermate aangepast dat je dingen moet gaan kopen omdat het grinden gewoon godsonmogelijk gemaakt wordt. Heel jammer. Ik hoop dat ze er op terug komen.
Mwah, ik vind het allemaal erg overdreven. Ik speel nu al en flink aantal uurtjes singleplayer (ben geen MP fan) en ken GT vanaf de PSX. Ik ben heel tevreden en ervaar nog niet echt de druk om meer geld te krijgen. Het geeft mij het gevoel dat mensen elkaar napraten omtrent het grinden. Ik kan mijzelf wel voorstellen dat als je multiplayer fan bent en geen behoefte hebt aan een SP campain, het wel zuur is als je 10K voor een win krijgt, dat gaat in SP wel harder.

Heel eerlijk, ik adviseer je het zelf te proberen en je niet tegen te laten houden door wat je op het internet leest. Houd er ook rekening mee dat de huidige generatie gamers zijn verwend en niet meer gewend zijn om lang tijd te moeten steken om de endgame te voltooien. Dat er dan een escape is door geld te investeren kan ook een excuus ipv een reden zijn.
Opzich honestly als het hele ding ontremd monitization niet zo slecht was zou ik het wel een 6,2/10 geven in current State. Dus dan zou ik het recommenden. Maar ik heb het gekocht om met mensen te spelen, nou upgrade 1 auto ja dat is 300k graag. Winnen in een multiplayer race van 10 min? Oh hier is je +/- 10k nog twee keer doen en je kan race banden kopen of een engine upgrade. Of 10 keer doen en je kan een ktm kopen.

En dat is mijn grootste issues.
Lack aan content ook maar dat valt te overzien (en vandaar dat ik het een 6,2 zou geven, een redelijke voldoende maar zeker geen goed). En auto’s die eerst 10k kosten, kosten nu makkelijk 50k.

Dus Als ze dat en online only gewoon fixen is het een hele decent game.

Ik zou kijken of ze dit fixen en ja dan ff kijken of je het wil kopen of niet. Als je in veel Auto’s en track wil rijden ben je lang bezig met grinden inidigeval.
Geheel niet relevant voor deze review, maar je taalgebruik is echt tenenkrommend in je reactie hierboven.
De combinatie van nederlands en engelse woorden is echt verkrachting van onze taal.
Sorry dat ik zo recht voor je raap ben, maar ik kon het niet laten.
Ja fair enough haha.