In 2003 konden we al genieten van The legend of Zelda: The Wind Waker. Het is nu 10 jaar later en nu mogen we opnieuw van deze geweldige game genieten, en nu zelfs in HD.
Ondanks dat er in het verhaal niks is veranderd, is het wel leuk om nog eens even erop terug te kijken. Het spel begint op de verjaardag van Link, het groene bekende pakje krijgt hij die dag als cadeau. Op het eiland waar hij vandaan komt word naar een andere Link als legende verwezen, dat bekend staat naar het verhaal van Ocarina of Time. Je mag omdat je jarig bent van je zusje voor 1 dag haar telescoop lenen, maar op moment dat je hem even gebruikt, gaat het al mis. Je ziet hoe een stel piraten achter een reuze vogel aanzit, die hebben namelijk hun captain ontvoerd. Ze valt op een gegeven moment in het bos van jouw eiland, jij redt haar en dan gaat het goed mis. Je zusje wordt door die vogel aangezien voor Tetra (piraten captain) en word mee genomen. Jij besluit je zusje te redden en vervolgens raak je helemaal verstrekt in een avontuur waar je alleen maar van kan dromen. Link blijkt uiteindelijk geen afstammeling te zijn van de legendarische held, maar word wel door de goden als opvolger aangesteld. Het is aan jou om je Zusje te redden, de Triforce te vinden en Ganandorf te stoppen.
Gameplay
Het mogen uitzoeken welke controller je wilt gebruiken is natuurlijk al helemaal geweldig, want zo kun je kiezen of je voor de Tablet controller wilt gaan of voor de Pro Controller. Indien je voor de Pro controller gaat, dan zal je het spel op de ouderwetse manier spelen, dus zoals het op de Game Cube al was. Maar de Tablet controller brengt Zelda op een ander manier met zich mee. Je kunt ervoor kiezen door met de tablet controller te bewegen je items te gebruiken, maar je kunt ook de pookjes gebruiken. Misschien het snel kunnen wisselen van items doormiddel van een tweede scherm is wel de beste functie van dit spel. De besturing zit in beide gevallen helemaal goed werkend in elkaar. Buiten snel kunnen wisselen van items, heb je ook met de tablet controller standaard een kaart bij de hand. Deze is ook makkelijker en beter te gebruiken dan bij de Game Cube, zo zijn items makkelijker te vinden en kun je tips van onze vis ook makkelijker terug zien.
Tingle Tuner word flessenpost
In plaats van de Tingle Tuner (bomen gooien met je GBA) hebben ze er flessenpost in de plaats gedaan, het is een leuke toevoeging, alleen jammer dat je telkens de zelfde berichten krijgt en ze niet op de plaats vind waar ze ook nodig zijn. Zo ben ik vaker post stukken tegen gekomen over een eiland die ik weet niet hoe ver weg is. Het extra snel varen met het nieuwe zeil is ook een mooie toevoeging, zo gaat het meteen een stuk sneller en word het minder snel vervelend. De flessenpost werkt helaas niet meer sinds Miiverse offline is gehaald worden, wat erg jammer is, maar heb de game op dag van release gespeeld, dus ik heb er wel genoeg ervaring mee gehad.
Grafisch
Ze hebben het spel heel mooi in HD weten te vernieuwen, en omdat het ook nog eens cell shaded is, zou hij makkelijk met een game van deze tijd kunnen concurreren. Buiten het flink wat oppoetsen hebben ze ook alles scherper en duidelijker gemaakt. Zo hebben ze de muziek wat helderder gemaakt en is ook de spraak iets beter te verstaan. Verder hebben ze alles zo gelaten zoals het is. Maar doordat alles scherper is gemaakt, kun je alles ook een stuk sneller herkennen die wat verder weg zijn.
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is een van de beste HD-remake die ik heb gezien. Ik zeg dit niet omdat ik een Zelda liefhebber ben, maar omdat het gewoon zo is. Nintendo heeft heel slim dingen aangepast die beter konden, zonder het klassieke aan te passen. Door middel van de Tablet controller zijn heel veel dingen beter, sneller en makkelijker te doen dan op het origineel. Het verder kunnen spelen met de TV uit is zeker ook een goede toevoeging. Ik vind het een zeer geslaagde HD-remake en een goede titel voor de Wii U.